Galaxy S5 Neo update dicht Blueborne lek

Na de Galaxy S5 krijgt nu ook de Galaxy S5 Neo de fix voor het Blueborne lek. De update brengt verder geen noemenswaardige vernieuwingen.

galaxy-s5-neo-update-nederland-security-patch-maart-xxu1bqc1 Galaxy S5 Neo update dicht Blueborne lek

De afgelopen weken rolde Samsung veel updates uit naar verschillende toestellen om het Blueborne lek te dichten. Dit is een zwakke plek in de beveiliging van de Bluetooth verbinding. Onder meer de gewone Galaxy S5 kreeg deze update al, en nu volgt ook zijn nieuwere broer, de Galaxy S5 Neo.

Galaxy S5 Neo Blueborne patch

Voor de Galaxy S5 Neo staat in Nederland nu een update naar firmwareversie G903FXXS1BQI2 klaar. Deze update bevat geen grote veranderingen. Zo wordt de beveiligingspatch van augustus, die de S5 Neo een paar weken geleden kreeg, niet vernieuwd. Wel is het Blueborne lek dus gedicht, na het downloaden en installeren van deze update.

Op dit moment is de update beschikbaar voor de unbranded S5 Neo, en voor Vodafone’s branded toestelvariant. De download ervan begint in principe vanzelf, maar kunt ook zelf checken. Ga via Instellingen naar Toestel-info, en kies bovenin Updates handmatig downloaden. We gaan ervanuit dat ook T-Mobile’s versie van het toestel dezelfde update binnenkort zal krijgen.

De Galaxy S5 Neo verscheen ruim twee jaar geleden op de Nederlandse markt. De verwachting is dat het toestel nog een update krijgt naar Android 7.0 – althans, elders ter wereld gebeurde dit al. Van deze update voor de Europese versie van het toestel ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Wel houdt Samsung de beveiliging van het toestel up to date, getuigde de recente augustus patch, en nu dus de Blueborne fix.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S5 Neo geinstalleerd, en nog andere wijzigingen ontdekt? We lezen het, hieronder, graag!

(Dank, Hendrik-Jan!)

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

  • MichelT zegt

   Heb je dit ook getest met de Blueborne scanner John? Mijn vrouw heeft ook een S5 NEO, afgelopen weekend inderdaad de update geïnstalleerd en vervolgens op mijn telefoon de scanner opgestart, hij zag de S5 NEO nog steeds als vulnerable.

     • Michel zegt

      Er circuleren voor verschillende toestelversies namelijk nogal wat verschillende update. Bv: branded toestellen hebben alleen de augustus update gehad. En ook geimporteerde toestellen (bv gekocht bij Belsimpel) uit andere landen krijgen momenteel wel een update, maar niet de firmware die ook de Blueborne patch bevat. Dus het is een beetje een chaos 😛

Praat mee