Galaxy Note 9 krijgt mogelijk vingerscanner in het scherm (S9 nog niet)

Geluiden uit de industrie wekken de suggestie dat de Galaxy Note 9 mogelijk een vingerafdrukscanner heeft die in het scherm zit. In de tweede helft van 2018 is de technologie klaar voor gebruik op grote schaal.

galaxy-s8-synaptics-fs9100-optische-vingerscanner-1024x559 Galaxy Note 9 krijgt mogelijk vingerscanner in het scherm (S9 nog niet)

Optische vingerscanner van Synaptics, die onder een scherm kan (maar op dit plaatje niet zit)

De Galaxy Note 8 is nog niet droog achter de oren, en daar duiken alweer het eerste geruchten over de Galaxy Note 9 op. Vreemd? Zo gaat dat nu eenmaal. En in feite gaat het hier niet eens om de Note 9, maar om de technologie van de vingerafdrukscanner. Door de ‘hele-voorkant-is-scherm-trend’ kan deze niet meer in een knop aan de voorkant worden geplaatst. In de Galaxy S8 zit ‘ie aan de achterkant, op de iPhone X laat Apple ‘m helemaal weg. Beide oplossingen gelden voor velen als suboptimaal. Beter is, een vingerafdrukscanner die ín het beeldscherm zit.

Galaxy Note 9: vingerscanner in het scherm

Op dit moment kunnen dergelijke vingerscanner-in-het-scherm-sensoren nog niet betrouwbaar gefabriceerd worden. Althans, niet op de schaal waarom een fabrikant als Samsung ze nodig heeft. Volgens analist Ming-Chi Kuo – vooral bekend van zijn inzicht in Apple’s leveranciers – komt hier in de tweede helft van 2018 verandering in. Dan zou Samsung in staat zijn om de optische scanners op grote schaal te produceren.

Dat bekent dus in de eerste plaats dat de Galaxy S9 nog géén vingerafdrukscanner in het scherm zal hebben. Maar het betekent ook dat de Galaxy Note 9 dus wel van dit snufje gebruik zal kunnen maken.

Het is uiteraard afwachten hoe de verschillende authentificatiemethoden zich ontwikkelen tot die tijd. Samsung’s eigen gezichtsherkenning en irisscanner staan ook niet stil, tenslotte. Ook deze worden beter en sneller, waardoor veel gebruik(st)ers over een jaar mogelijk geen behoefte meer hebben aan een vingerafdrukscanner. Voorwaarde is dan wel dat alles voldoende veilig is en blijft.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee