Galaxy J7 (2016) met Android Nougat tip: oude klok op vergrendelscherm ‘terug’

Op vooral de Galaxy J7 (2016) brengt de update naar Android 7.0 Nougat een geheel nieuw design van het vergrendelscherm. Daarbij is de klok menigeen een doorn in het oog. Maar: er is een oplossing.

galaxy-j7-2016-nougat-klok-vergrendelscherm-1024x743 Galaxy J7 (2016) met Android Nougat tip: oude klok op vergrendelscherm 'terug'

Galaxy J7 (2016) met Android 7.0: de vernieuwde klok op het vergrendelscherm

Laten we voorop stellen dat de Nougat update op de meeste Galaxy’s geen nieuw vergrendelscherm mee brengt. Toestellen uit 2016 behouden hetzelfde design, en toestellen uit 2017 – denk: de Galaxy A5 (2017) en A3 (2017) – hadden het nieuwe design al. Maar bij de Galaxy J7 (2016), die kort gelegen de update kreeg kreeg, ligt het anders. Dat toestel kreeg verrassend genoeg de volledige, nieuwe Samsung Experience 8.1 interface, met een nieuw lockscreen. En een nieuwe klok.

Galaxy J7 (2016): nieuwe klok na Android 7.0 update

Designers van Samsung besloten bij deze klok de uren en minuten niet netjes achter elkaar te zetten. Nee, onder elkaar staan ze nu (zie de foto hierboven). Als eerste kunnen we in ieder geval met zekerheid zeggen dat het hier niet gaan om een bug, maar om een feature. Tenslotte hebben alle recente Galaxy telefoons deze klok.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat heel wat gebruik(st)ers dit niet mooi vinden, en zich afvragen hoe je dit kunt veranderen. Helaas, dat kan niet. Althans, er is geen instelling ergens om de klok weer ‘gewoon horizontaal’ weer te geven. Wel zijn er wat andere truucjes om toch een ‘normale’ klok op je vergrendelscherm te krijgen.

galaxy-j7-2016-nougat-klok-vergrendelscherm-terug-oplossing-1024x760 Galaxy J7 (2016) met Android Nougat tip: oude klok op vergrendelscherm 'terug'

Kijk, een ‘normale klok’ op de Galaxy J7 (2016) met Nougat

Oplossing

De sufste manier is, door altijd tenminste één melding op je vergrendelscherm te laten staan, Maak desnoods een screenshot, zodat de daarop volgende melding de klok in zijn vertrouwde positie ‘dwingt’. Een betere optie vind je in Samsung thema’s. Zoek daar een thema dat de klok op het vergrendelscherm aanpast. Installeer deze en activeer ‘m. Het vergrendelscherm toont nu een normale klok.

Het is niet altijd even duidelijk welke thema’s deze klok wijzigen. Heel wat live (geanimeerde) thema’s doen het, maar niet allemaal. En er zijn ook klassieke thema’s die de klok aanpassen. Check vooraf de afbeeldingen in Samsung thema’s, om te zien hoe het vergrendelscherm eruit ziet. Thema’s die wij zo gauw vonden en die het doen zijn The Dawn, Lovely Nature, Modern Black, Green Onyx, SunShineUI, maar er zijn er nog veel meer.

Welk thema heb jij gevonden en gebruikt?

(Dank aan Hielkje en xJBx op het forum!)

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Erik zegt

    Vandaag is (eindelijk) de uitrol van Android Nougat (7.1.1!) begonnen voor de J5 2016! Dit geldt voor de Poolse variant, nog niet het Nederlandse model.

Praat mee