‘Galaxy A5 (2018) met Infinity display, dual camera wordt veel duurder’

De Galaxy A5 (2018) zal een design hebben dat vergelijkbaar is met dat van de Galaxy S8. Ook krijgt het toestel een dubbele camera, en zal de prijs een stuk omhoog gaan.

galaxy-a5-2018-render-1024x1012 'Galaxy A5 (2018) met Infinity display, dual camera wordt veel duurder'

Hobbyrender van de Galaxy A5 (2018)

De Rus Eldar Murtazin slinger eerder al wat geruchten over de releasedatum van de Galaxy S9 de wereld in. En onder het mom van ‘ik ben toch bezig’ voegt hij nog wat informatie over de Galaxy A5 (2018) toe.

Galaxy A5 (2018) design en camera

Nadat wij onlangs al de eerste Galaxy A5 (2018) specificaties op het spoor kwamen, noemt Murtazin dus nog meer eigenschappen. Zo bevestigt hij eerdere berichten dat het toestel mogelijk een design krijgt dat vergelijkbaar is met de Galaxy S8. Dit toestel heeft een ‘Infinity display’ – Samsung’s marketingterm voor een scherm dat bijna de hele voorkant van een toestel vult.

Daarnaast zou de dual camera niet alleen zijn opwachting maken in de topmodellen, maar ook in de A-serie in 2018. Dat betekent dat de Galaxy A5 (2018) een camera gaat krijgen met twee lenzen. Of dit ook geldt voor de Galaxy A3 (2018) is nog niet duidelijk.

Galaxy A5 (2018) prijs en release

De komst van dergelijke high-end snufjes naar de mid-range Galaxy A-serie heeft letterlijk zijn prijs. Volgens Murtazin worden de toestellen duurder dan hun voorgangers. Aan de ene kant is dit een logische ontwikkeling. In 2017 werden topmodellen een stukje duurder, waardoor er ruimte ontstaat voor een wat duurdere ‘middenklasse’. Aan de andere kant ontleent de A-serie juist haar populariteit aan het de mildere prijs die gecombineerd wordt met een premium design.

Samsung zal de nieuwe A-serie traditiegetrouw rond de jaarwisseling lanceren. Net als in voorgaande jaren liggen de toestellen dan eind januari, begin februari in de Nederlandse winkels. Het lijkt erop dat de serie ook in 2018 uit de Galaxy A3 (2018) en A5 (2018) zal bestaan. We hebben nog geen definitieve aanwijzingen dat de Galaxy A7 (2018) dit keer wel naar Europa gaat komen.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. erik heuvels zegt

    tering heb je echt niks beters te doen dan nieuwe telefoons in de gaten te houden alsof t een heilige graal is. Als je oude telefoon kapot is, dan kijk je even wat er te koop is op dat moment. Je gaat toch niet tijd besteden aan nieuwe telefoons in de gaten te houden. Das toch totaal onbelangrijk en zonde van je tijd.

Praat mee