Samsung baas: opvouwbare Galaxy komt volgend jaar

Voor het eerst doet een hooggeplaatste Samsung official uitspraken over een aankomende opvouwbare Galaxy. Het probeert het toestel – in de volksmond Galaxy X gedoopt – in 2018 op de markt te brengen.

samsung-galaxy-s8-lanceerdatum-dj-koh Samsung baas: opvouwbare Galaxy komt volgend jaar

Al jaren doen geruchten de ronde over Samsung’s eerste, echte opvouwbare smartphone. En al jaren komt hij, simpel gezegd, ‘volgend jaar’. In 2015 dook de codenaam Project Valley op, voor een toestel wat begin 2016 had kunnen uitkomen. En hoewel die codenaam vermoedelijk niet meer gebruikt wordt, dook daarna de verwachting op dat hij tenminste in 2017 het levenslicht zou gaan zien. Zelfs Bloomberg leek hiervan overtuigd – tenminste tot het moment tot ook daaraan twijfel ontstond. Samsung zelf hield zich al deze tijd braaf afzijdig van dit wilde geruchtencircuit. Tot nu, dus.

Koh: opvouwbare Galaxy in 2018

Op de dag van de lancering van de nieuwe iPhone doet Samsung chef D.J. Koh, vrij van toeval, uitspraken over de komst van de vermeende Galaxy X. Hij laat weten dat Samsung’s opvouwbare schermtechnologie zijn opwachten zal gaan maken in de Galaxy S of Note serie. Daarmee is duidelijk dat dit toestel mogelijk dus geen Galaxy X gaat heten. Echter, Koh onderstreept ook dat Samsung nog wat technische horden moet nemen voordat commercialisering van een dergelijk apparaat mogelijk is. ‘Wij zullen een opvouwbare telefoon uitbrengen als we er klaar voor zijn, en het is de bedoeling dat dat in 2018 is’, aldus Koh.

samsung-flexible-device-design-patent-1 Samsung baas: opvouwbare Galaxy komt volgend jaar

Een van Samsung’s gepatenteerde, opvouwbare toestellen

Hij deed zijn uitspraken op een persconferentie waarin onder meer het Note 7 debacle ter sprake kwam. Wel liet hij weten dat de Galaxy Note 8 in veel markten ongeveer twee keer zo goed verkoop – pre-orders, wel te verstaan – dan zijn notoire voorganger.

Al met al is dit dus de eerste keer dat Samsung zelf uitspraken doet over een toekomstige, opvouwbare telefoon. Daarbij moet dan wel gezegd worden dat Koh’s uitspraken redelijk vrijblijvend zijn. Kennelijk is het gewoon niet zo eenvoudig om een echte, opvouwbare smartphone te maken die op grote schaal betrouwbaar geproduceerd kan worden. Of het toestel inderdaad in 2018 zijn debuut zal maken, merken we vanzelf. In 2018.

Galaxy deal tips

Praat mee