Roze Samsung Galaxy S8 duikt op in Nederlandse winkel (update: officieel)

Vrij verrassend duikt de Samsung Galaxy S8 in het roze op in een Nederlandse winkel. Tot nu toe was deze toestelversie alleen in een klein aantal andere landen buiten Europa te koop. Nu is bevestigd dat hij dus ook hier officieel uitgebracht gaat worden. Update: inmiddels heeft Samsung zelf officieel bevestigd dat, ja, de roze Galaxy S8 en S8 Plus komen hier uit. Kopen kan in Samsung’s eigen shop.

roze-galaxy-s8-nederland Roze Samsung Galaxy S8 duikt op in Nederlandse winkel (update: officieel)

Bij de Nederlandse webwinkel Belsimpel duikt de Galaxy S8 op in een roze jasje. Vlak na de release van het toestel kregen wij vaak de vraag of die variant in Nederland uit zal gaan komen, maar tot nu toe was hij alleen verkrijgbaar in het zwart, grijs, zilver en blauw.

Roze Galaxy S8 in Nederland

De roze Galaxy S8 moet even veel kosten als zijn andersgekleurde broertjes: € 599,-. Daarmee is de S8 sowieso een interessant alternatief voor de heel wat duurdere Galaxy Note 8. Hoe lang je geduld moet hebben voor het toestel daadwerkelijk leverbaar is, is ook nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk of het hier gaat om een door Belsimpel zelf geimporteerde toestelversie, of dat de roze S8 straks inderdaad officieel in Nederland uit gaat komen. Inmiddels heeft Belsimpel bevestigd dat het hier inderdaad gaat om het Nederlandse model, en niet om een geïmporteerde variant. Hiermee is duidelijk dat de roze S8 dus inderdaad officieel uit zal gaan komen.

Verder gaat het hier natuurlijk gewoon om de Galaxy S8 die je kent. Ook de roze S8 heeft een 5,8 inch ‘Infinity’ AMOLED scherm met twee gebogen randen. Van binnen klopt Samsung’s eigen Exynos 9 Octa processor, die zijn werk doet met 4GB RAM. De 12 megapixel camera is ook dezelfde – en daar is, zoals bekend, niks mis mee. De behuizing is IP68-waterbestendig, en het toestel beschikt over een USB type-C connector en een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

De Galaxy S8 Plus is op dit moment nog niet gespot in de ‘pink’ uitvoering. Of dit wel gaat gebeuren is bij ons op dit moment nog niet bekend. Update: zoals Samsung nu dus zelf aankondigt zal ook de S8 Plus in het roze te koop zijn. Beide toestelvarianten liggen vanaf oktober in de Nederlandse winkels, in ‘rose pink‘.

(Dank voor de tip, Colin!)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee