Flinke update Galaxy S6 Edge Plus brengt bugfixes, maar geen nieuwe security patch

Deze week rolt een flinke update uit voor de Galaxy S6 Edge Plus. Een nieuwe beveiligingspatch is echter niet aan boord.

galaxy-s6-edge-plus-android-7-nougat-update Flinke update Galaxy S6 Edge Plus brengt bugfixes, maar geen nieuwe security patch

Nog geen maand geleden ontvingt de gehele Galaxy S6-serie een update met de beveiligingspatch van augustus. Nu rolt er opnieuw een update uit naar de S6 Edge Plus. Deze brengt echter niet de patch van september met zich mee.

Galaxy S6 Edge Plus bugfix update

Na de vorige update draaide de Galaxy S6 Edge Plus op firmwareversie G928FXXS3CQH1. De nieuwe update brengt het toestel naar versie G928FXXU3CQH4. Het is niet geheel duidelijk wat de ruim 300MB grote update naar het toestel brengt, al lijken een aantal bugs uit vorige updates gefixt te zijn.

galaxy-s6-edge-plus-update-xxu3cqh4 Flinke update Galaxy S6 Edge Plus brengt bugfixes, maar geen nieuwe security patch

De nieuwe firmware is niet alleen beschikbaar op de unbranded versie van de S6 Edge Plus. Ook Vodafone’s toestelversie kreeg ‘m al, en T-Mobile’s variant draait op firmware G928FXXSCQH3. Als je niet vanzelf de melding krijgt dat de update aan het downloaden is, kun je ook handmatig zoeken. Ga daarvoor via Instellingen naar het kopje Software-update, en kies daar Updates handmatig downloaden.

Eigenlijk verwachten we ieder moment de uitrol van de beveiligingsupdate van de maand september – op de verschillende S6 modellen, maar ook voor andere Galaxy’s. Echter, hoewel niet vaak, rollen er wel vaker ‘tussenupdates’ uit, die geen nieuwe security patch met zich meebrengen. Recent gebeurde dit herhaaldelijk op de Galaxy S7, om maar een voorbeeld te noemen.

Heb jij deze update uitgevoerd op jouw S6 Edge Plus? Ben jij specifieke veranderingen of vernieuwingen tegen gekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor de melding, Erik en Willem!)

Beste Galaxy S6 Edge Plus deals per provider

Reacties

Praat mee