Galaxy S5 Neo krijgt beveiligingsupdate augustus, nog geen Nougat

Voor de Samsung Galaxy S5 Neo rolt momenteel een nieuwe beveiligingsupdate uit in Nederland. De update naar Android 7.0 Nougat is het echter niet.

galaxy-s5-neo-update-nederland-security-patch-maart-xxu1bqc1 Galaxy S5 Neo krijgt beveiligingsupdate augustus, nog geen Nougat

Een tijdje terug ontdekten we dat Samsung ook voor de Galaxy S5 Neo een update naar Android 7.0 Nougat in de pijpleiding heeft zitten. Een paar weken terug ging deze zelfs al van start – in Canada, wel te verstaan. Sinds afgelopen weekend is ook hier een nieuwe update voor het toestel beschikbaar. Echter, deze brengt alleen een nieuwe beveiligingspatch.

Galaxy S5 Neo augustus update

De Galaxy S5 Neo kreeg in juli een update met de beveiligingspatches tot en met mei. Nu, in september, volgt dus de beveiligingsupdate van de maand augustus – al met al een net wat minder kleine ‘achterstand’, dus. Het toestel krijgt firmwareversie G903FXXS1BQH1. Naast de nieuwe security patch, laat deze het Android besturingssysteem gewoon ongemoeid, op versie 6.0.1.

Het lijkt erop dat de Nougat update voor de Europese Galaxy S5 Neo nog op zich zal laten wachten. We hoopten dat een volgende update de sprong naar Android 7.0 zou zijn. Een nieuwe beveiligingsupdate is natuurlijk altijd goed, maar daarmee lijkt de kans ook kleiner dat de grotere Android update spoedig komt. Zodra de Nougat update voor het toestel dichter bij huis opduikt, laten we het natuurlijk weten.

(Dank, Hendrik-Jan!)

Beste Galaxy S5 Neo aanbiedingen per provider

Reacties

  1. Emille Buijel zegt

    heb net een update gekregen en gezegd installeer. Nu is hij al een uur bezig. En ik krijg de telefoon met geen mogelijkheid aan de praat. Hoelang duurt zo’n update eigenlijk.

Praat mee