Galaxy Note 8 heeft ook de Dual Messenger functie

De Samsung Galaxy Note 8 heeft een snufje dat we nog niet in een high-end Galaxy tegenkwamen: Dual Messenger. Hiermee kun je populaire messenger-apps met twee verschillende accounts gebruiken.

samsung-galaxy-note-8-hands-on-4 Galaxy Note 8 heeft ook de Dual Messenger functie

Deze zomer verschenen de Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017), als eerst in Samsung’s vernieuwde J-serie. Deze bleken een snufje te hebben dat zelfs de Galaxy S8 niet heeft: Dual Messenger. Gelukkig blijft dit geen mid-range feature. De nieuwe Note 8 heeft ‘m namelijk ook.

Galaxy Note 8 Dual Messenger

Met de Dual Messenger feature kun je straks op de Galaxy Note 8 twee versies van een en dezelfde berichtenapp – Facebook, Sky, etc. – installeren. Voor deze tweede installatie kun je vervolgens een ander account gebruiken dan voor de eerste. Dit is een erg handig snufje voor iedereen die bijvoorbeeld privé en zakelijke accounts heeft bij verschillende diensten.

Voor het gebruik van Dual Messenger heb je geen twee SIM-kaarten nodig (al wordt de Note 8 veelal wel als dual-SIM telefoon geleverd). De apps doen hun werk gewoon los van elkaar, vergelijkbaar met het installeren van een tweede app in de Veilige Map – behalve dat je het niet in de Veilige Map doet.

galaxy-note-8-dual-messenger Galaxy Note 8 heeft ook de Dual Messenger functie

Verwacht jij binnenkort jouw Galaxy Note 8 in huis te hebben? Je vindt Dual Messenger dan als je via Instellingen naar het kopje Geavanceerde Functies gaat. Scroll vervolgens een stukje naar beneden om Dual Messenger te activeren voor alle beschikbare applicaties die het ondersteunen.

De Galaxy Note 8 verschijnt aan het einde van deze week in Nederland winkels. Wie het toestel vóór 15 september bestelt, kan er gratis een DeX Station dock bij krijgen, ter waarde van € 159,-. Met deze dock maak je van je Note 8 een desktop werkplek – mits je ook een scherm, muis en keyboard hebt, uiteraard. Als je jouw toestel direct bij Samsung zelf bestelt (HIER), krijg je de DeX direct meegeleverd met het toestel.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee