Samsung onthult alvast de Gear Fit2 Pro: waterdicht tot 50 meter

In sommige (Europese) landen heeft Samsung alvast de Gear Fit2 Pro officieel onthuld. Dit gebeurt kort voor de officiële lancering van de Galaxy Note 8.

In onder meer Spanje en Maleisië heeft Samsung inmiddels de volledige productpagina van de vernieuwde Gear Fit2 online gezet. Daar zien we niet alleen alle afbeeldingen, maar ook dat hij in het rood en in het zwart te koop zal zijn. Uiterlijk lijkt hij sterk op zijn voorganger – zonder de toevoeging Pro – maar dit keer is hij waterdicht tot 50 meter (volgens de ISO 22810:2010 norm).

De Gear Fit2 Pro heeft een 1,5 inch AMOLED scherm met 216 x 432 pixels, Bluetooth 4.2, een 200 mAh accu. Hij weegt slechts 34 gram, meet 51 bij 25 millimeter, en heeft zelf 4GB opslagcapaciteit aan boord.

Ook in Nederland zal de Gear Fit2 Pro te koop zijn. Exacte details over de releasedatum en adviesprijs komen we vermoedelijk later vandaag te weten. Dan is Samsung's Unpacked evenement, waar we te weten komen voor hoeveel je de Galaxy Note 8 kopen kunt, wat dat toestel kan, en wanneer hij uitgebracht wordt.