Galaxy J7 (2016) Android 7.0 Nougat update duikt op in Rusland

Russische gebruik(st)ers melden dat zij hun Galaxy J7 (2016) kunnen updaten naar Android 7.0 Nougat. Echter, de update is slechts beperkt aangeboden, en nog niet voor iedereen in dat land beschikbaar.

galaxy-j7-2016-android-7-update-info Galaxy J7 (2016) Android 7.0 Nougat update duikt op in Rusland

De nieuwe Galaxy J7 (2017) draait nu al op Android 7.0. Zijn voorganger moet het nu nog doen met versie 6.0.1. Echter, her en der duikt het nieuws op dat de langverwachte update naar Android 7.0 ook voor de J7 (2016) beschikbaar is – in Rusland. Onder meer op het XDA forum zijn veel berichten te lezen over de 970MB grote update.

Galaxy J7 (2016) Nougat update gestart?

Verschillende Russische gebruik(st)ers melden een update te hebben ontvangen naar firmwareversie J710FXXU3BQHA. Aan boord is naast Android 7.0 ook de nieuwste security patch – van augustus – aan boord. De update werd al langer verwacht, en lijkt nu dus klaar voor de echte start. Echter, het lijkt er ook op dat de update al snel weer stil is gelegd. Mogelijk is hij zelfs nooit voor iedereen in Rusland beschikbaar geweest. In ieder geval is de nieuwe firmware op dit moment niet (meer) beschikbaar op Samsung’s updateserver.

In ieder geval weten we nu dat de update de nieuwe Samsung Experience 8.1 interface naar de Galaxy J7 (2016). Deze is bekend van onder meer de Galaxy S8, en betekent een frisse wind in de bediening van het toestel. Hoe het er allemaal uit ziet is te zien in de onderstaande video:

Wijzelf zullen, zodra beschikbaar, natuurlijk ook een Nederlandse preview van de nieuwe software voor het toestel maken. Wanneer de update daadwerkelijk hier zal arriveren is nog niet bekend. Helemaal officieel gestart is de uitrol ook in Rusland dus nog niet. Hopelijk is het toch een kwestie van weken, voor we ‘m ook aan deze kant van Europa kunnen downloaden.

(Dank voor de tip, Erik!)

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee