Samsung past officiële specs van de S8 aan en haalt snellere UFS 2.1 geheugen van de lijst

Yup, het lijkt erop dat Samsung voor bepaalde modellen van de Galaxy S8 en de S8+ de officiële specificaties heeft aangepast, nadat de toestellen al in productie zijn genomen.

Het zou hier gaan om het aanpassen van de zogenaamde UFS2.1 geheugen modules die toegang geven tot het interne geheugen van de toestellen. Origineel zou de S8 en S8+ worden uitgerust met UFS 2.1, maar nu blijkt dat de Koreanen stilletjes hebben gekozen voor de ietwat oudere en tragere UFS 2.0 modules.

Volgens actieve forum-gebruikers op XDA heeft Samsung ervoor gekozen om in een groot van de S8/S8+ modellen die uitgerust zijn met een Snapdragon chip de tragere UFS 2.0 modules van Toshiba te implementeren. De reden hiervoor wordt nergens expliciet vermeld, maar het heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met de kostenbesparing op bepaalde modellen van de S8 en S8+.

Samsung-Galaxy-S8-UFS-2.1-Storage-Spec-List-720x410 Samsung past officiële specs van de S8 aan en haalt snellere UFS 2.1 geheugen van de lijst

Oh ja, voordat we allemaal in paniek raken en denken dat onze Galaxy S8 hierdoor aanzienlijk langzamer is dan beloofd, vrees niet want dat is in de praktijk zeker niet het geval.

In bepaalde – zeer specifieke benchmarks – scoort de UFS 2.1 module inderdaad een stuk hoger met met lees-snelheden (800 MB/s) dan de oudere UFS 2.0 modules (500 MB/s) maar dit soort benchmarks bootsen over het algemeen extreme situaties na die in de praktijk zelden voorkomen.

Dus als gebruiker zul je vrijwel niks merken van het verschil tussen UFS 2.0 of UFS 2.1 geheugenmodules die in je toestel zitten. Maar mocht je na het lezen toch benieuwd zijn welke versie er in jou S8 zit dan kun je een zogenaamde terminal emulator app downloaden van de Play Store en zelf checken welke module er in jou toestel zit door de volgende command in te voeren: cat /proc/scsi/scsi

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee