Galaxy S8 (Plus) tip: eenheidconversie met je calculator

Misschien heb je de Calculator app op je nieuwe Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus nog nooit erg nauwkeurig onder de loep genomen. Dan kan het zijn dat je een superhandige nieuwe functie nog niet kent: eenheidconversie.

galaxy-s8-tip-eenheid-conversie-omrekenen-fahrenheit-inch-voet-ounce-1024x591 Galaxy S8 (Plus) tip: eenheidconversie met je calculator

Hoeveel graden Celius is eigenlijk 120 graden Fahrenheit? Hoeveel zeemijl is één kilometer? Hoeveel kubieke voet is één gallon? Vraag jij je dit soort dingen wel eens af, dan biedt de rekenmachine van de Galaxy S8 (Plus) uitkomst (haha).

Als je een klein beetje goed oplet, zie je daar naast de vertrouwde Historie toets, een lineaal-achtig icoontje staan. Tik daarop, en je belandt in het Eenheidconversie menu, waar je kunt kiezen wat voor soort eenheid je om wilt rekenen. Kies er één – bijvoorbeeld: temperatuur – en je kunt nu direct een getal invullen, en het equivalent eronder aflezen. Tik op de naam van de eenheid om een andere te selecteren.

Toegegeven, dit is geen feature die je dagelijks zult gebruiken op je Galaxy S8 (Plus), maar voor die gevallen waarin hij net even erg handig is weet je bij deze dat je telefoon het dus kan.

En als je hier nu toch bent, check dan gelijk ook onze andere Galaxy S8 tips en trucs. Daar vind je meer handige, uhm, tips en trucs. Voor je Galaxy S8. Logischerwijs.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee