Galaxy S8 (Plus) tip: zelf GIF’s maken (camerastand)

Standaard worden de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus al met een aantal fijne camerastanden geleverd. Maar je kunt er meer krijgen, bijvoorbeeld een toffe GIF-animatie stand. Inderdaad, om zelf GIFjes te maken. Deze cameramodus kun je trouwens ook installeren op alle Galaxy’s met Android 7.0 – S6, S7, A5 (2016) – of op toestellen uit 2017 die de update nog niet kregen, zoals de A3 (2017) en A5 (2017).

galaxy-s8-zelf-gifs-maken-1024x639 Galaxy S8 (Plus) tip: zelf GIF's maken (camerastand)

De GIF-animatie modus voor je Galaxy S8 (Plus) vindt je – net als andere cameramodi – als je in de camera app van je toestel naar rechts veegt. Je krijgt dan de verschillende opnamestanden te zien die het toestel standaard aan boord heeft, zoals AutoProfPanorama, en meer, maar nog geen GIF-stand. De oplettende gebruik(st)er ziet echter rechtsboven nog meer mogelijkheden.

Als je op het ‘plusje’ tikt ga je naar Samsung’s Galaxy Apps winkel, en wel naar het gedeelte waar je nieuwe camerastanden kunt downloaden. Hoewel het aanbod daar vooralsnog beperkt is – vijf hele standen – is de bovenste wel direct een voltreffer. Althans, voor liefhebbers van GIF-animaties. Dus: kies deze, download ‘m, ga terug naar je camera en selecteer ‘m.

GIF-animatie stand installeren

Als je nu langer op de sluiterknop drukt legt jouw Galaxy S8 (Plus) direct een aantal foto’s vast, en rijgt deze aaneen tot één GIF-animatie. De stand werkt met beide camera’s – dus ook geanimeerde selfies zijn nu binnen handbereik.

Opgenomen GIF-animaties bewerken

De gemaakte GIFjes vind je terug in je Galerij, waar je ze direct kunt delen – Whatsapp, hoera! – maar ook bewerken, als je dus op Bewerken tikt (duh). Daar kun je nog dingen aanpassen als het formaat, de snelheid en de richting van de animatie. Ook kun je nog versieringen aanbrengen – andere afbeeldingen, stickers, labels en zelf geschreven of getekende dingen.

Ver-GIF je contacten!

Overigens kun je GIFjes op je Galaxy S8 (Plus) ook instellen als afbeelding bij een contact, waarna die dus je geanimeerd toelacht als gebeld wordt – bijvoorbeeld. Je merkt het: met deze camerastand kun je uren lol hebben. En alsof dat niet genoeg is kun je ook nog GIFjes maken via het Slim selecteren edge-scherm. Je kunt daarmee een stukje van je beeldscherm opnemen, en er een GIF-animatie van maken. Hoe dat precies werkt doen we een andere keer uit de doeken, als we dat edge-scherm onder de loep nemen.

Ow, en vergeet niet onze andere Galaxy S8 tips te checken, natuurlijk!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee