Galaxy S8 (Plus) tip: bediening met één hand

Wil je graag de complete interface van je Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus binnen het bereik van je duim? Dat kan.

galaxy-s8-plus-tip-eenhandige-bediening-met-een-hand-1024x714 Galaxy S8 (Plus) tip: bediening met één hand

De Galaxy S8 en S8 Plus hebben beide een enorm scherm. Maar dankzij het opvallend design zijn de toestellen relatief compact. Relatief, want echt klein – denk smartphone-anno-2010-klein – zijn ze natuurlijk ook weer niet. Maar net als op eerdere Galaxy telefoon kun je ook op de S8 (Plus) eenvoudig overschakelen op een speciale modus, waarmee het complete startscherm binnen duimbereik komt.

Je kunt dit trucje op twee manieren inschakelen. Daarvoor ga je eerst via Instellingen naar Geavanceerde functies. Kies nu Bediening met één hand, en schakel vervolgens de functie in met de ‘schakelaar’.

galaxy-s8-plus-tip-eenhandige-bediening-met-een-hand-instellen-1024x683 Galaxy S8 (Plus) tip: bediening met één hand

Je kunt nu kiezen uit twee manieren om de ‘verkleinde’ interface van Bediening met één hand te activeren: met een veegbeweging, of door drie keer achter elkaar op de virtuele Home knop te drukken. Wij vinden de eerste het fijnst, maar dat is volledig een kwestie van smaak natuurlijk.

Welke je ook kiest, eenmaal ingeschakeld start de speciale stand door drie keer op Home te drukken, of door vanuit de linker- of rechteronderhoek schuin omhoog te vegen. Dit werkt niet alleen op het startscherm, maar op nagenoeg ieder ander scherm, onafhankelijk van wat je net aan het doen bent.

galaxy-s8-plus-tip-eenhandige-bediening-met-een-hand-activeren-1024x701 Galaxy S8 (Plus) tip: bediening met één hand

Heb je eenmaal de verkleinde interface op het scherm van je Galaxy S8 (Plus), dan kun je deze nog van kant laten wisselen met het `pijltje`. Ook kun je nog eens direct naar de instellingen van Bediening met één hand gaan via het tandwiel-icoontje. En last but not least: tik ergens op een leeg deel van het scherm om weer naar de standaard weergave terug te keren.

Een grappig detail van deze feature: eenhandige bediening maakte zijn debuut al op de Galaxy Note 2, en is in feite sinds de Galaxy Note 3 meer significant gewijzigd. En nu, anno 2017, kan dus ook de Galaxy S8 weer ditzelfde kunstje.

Nog een tip: vergeet niet de rest van onze groeiende collectie Galaxy S8 (Plus) tips te checken!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee