Galaxy S8 (Plus) tip: autocorrect spelling aan- of uitzetten

Het is niet moeilijke om de automatische spellingscorrectie uit te zetten op de Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, maar je moet ‘m wel even weten te vinden.

galaxy-s8-plus-autocorrect-uitschakelen-1024x428 Galaxy S8 (Plus) tip: autocorrect spelling aan- of uitzetten

Automatische spellingscorrectie: vaak een zegen, net zo vaak een vloek. De makkelijkste manier om de autocorrect van je Galaxy S8 (Plus) uit te zetten is als je al aan te typen bent. Naast het rijtje met voorgestelde woorden staat een pijltje – tik daarop. Je krijgt zowel méér suggesties te zien, als ook een schakelaar om Automatisch vervangen helemaal uit te zetten (of weer in te schakelen, mocht je ‘m toch missen).

Uiteraard kun je de autocorrect van de Galaxy S8 (Plus) ook uitzetten via het Instellingen menu, maar dat vergt wat meer graafwerk. Ga dus via Instellingen naar Algemeen beheer, en kies daar Taal en invoer. Tik nu op Schermtoetsenbord, gevolgd door Samsung toetsenbord.

Wil je helemaal geen suggesties meer krijgen, dan kun je nu de schakelaar achter Voorspellende tekst uitzetten. Wil je deze wel zien, maar er alleen voor zorgen dat woorden niet automatisch vervangen worden, tik dan eerste op Voorspellende tekst, en zet de functie Automatisch vervangen uit.

Andere snufjes: swype (vegen om te typen)

Overigens vind je in het Samsung toetsenbord menu nog andere interessante opties. Tik op Veegcontrols toetsenbord om de oude vertrouwde swype functie – pardon: Vegen om te typen – in te schakelen, die op de Galaxy S8 standaard uit staat.

galaxy-s8-plus-swype-aanzetten Galaxy S8 (Plus) tip: autocorrect spelling aan- of uitzetten

Méér tips

Wil je nog meer tips en trucs om het meeste uit je nieuwe Galaxy S8 of S8 Plus te halen? Check dan ons groeiende archief met Galaxy S8 (Plus) tips!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee