Galaxy S8 (Plus) edge-scherm tips: klembord, apparaatonderhoud, en meer

Voor veel Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gebruik(st)ers is dit hun eerste smartphone met een gebogen edge-scherm. Tijd dus om handige edge-schermmogelijkheden eruit te lichten.

galaxy-s8-plus-edge-scherm-tips-1024x633 Galaxy S8 (Plus) edge-scherm tips: klembord, apparaatonderhoud, en meer

Je kunt edge-schermen kiezen en downloaden als je op je Galaxy S8 (Plus) via Instellingen naar Display gaat. Scroll iets naar beneden, tot je de optie Edge screen ziet, en tik erop. Je krijgt nu te zien wat er zoals mogelijk is met het gebogen gedeelte van het Infinity-scherm van de S8.

De Edge-lighting optie is natuurlijk leuk, maar met name onder het kopje Edge-vensters zijn handige mogelijkheden te vinden. Tik dus op het woordje Edge-vensters (niet de schakelaar), en bekijk wat je zoals aan of uit kunt zetten met het vinkje boven de verschillende vensters. Onze eigen favorieten: de Klembord-edge en Apparaatonderhoud.

galaxy-s8-plus-edge-panelen-tips-1024x513 Galaxy S8 (Plus) edge-scherm tips: klembord, apparaatonderhoud, en meer

Met de eerste kun je superhandig snel allerlei informatie copy-pasten tussen verschillende vensters. En met de tweede kun je altijd een schuin oog houden op de staat van je toestel (al raden we het af om te vaak – meerdere keren per dag, bijvoorbeeld – op Nu optimaliseren te tikken).

Rechtsbovenin het Edge-vensters scherm staat ook nog de optie Downloaden. Daar kun je – inderdaad – nog meer verschillende Edge-panelen downloaden. Een gratis aanrader voor de liefhebber is bijvoorbeeld de SoftKey edge: daarmee krijg je alle navigatietoetsen langs de rand van je scherm. Ook tof, maar niet gratis: de File Manager Panel, waarmee je direct vanaf je edge-scherm toegang krijgt tot je bestanden (we schreven er al eerder over op de Galaxy S7).

Dit was er weer eentje in onze voortdurende serie Galaxy S8 (Plus) tips en trucs. Blijf ons in de gaten houden voor meer, om zoveel mogelijk uit jouw Galaxy S8 of S8 Plus te halen, en schroom vooral niet om hieronder jouw eigen goede tips te delen.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee