Curieus: Samsung patenteert design Galaxy S8…. met fysieke Home-knop

Bij de Europese Unie heeft Samsung het opvallende design van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus vastgelegd. Curieus is, dat de toestellen zowel zonder, als mét Home-knop te zien zijn.

galaxy-s8-met-home-key-design-patent-1 Curieus: Samsung patenteert design Galaxy S8.... met fysieke Home-knop

Heb je om een of andere reden altijd al willen weten hoe de Galaxy S8 (Plus) eruit zou hebben gezien met een fysieke Home-knop? Dan heb je geluk, want dankzij een kersvers Europees designpatent (PDF) komen we dat te weten.

Om precies te zijn, gaat het hier vermoedelijk niet zozeer om een design voor de Galaxy S8 en S8 Plus waar Samsung lang mee bezig is geweest. We gaan er eerder vanuit dat dit ontwerp tot stand kwam, toen duidelijk werd dat een vingerscanner onder het beeldscherm niet nog haalbaar is.

Een erg smalle Home-knop, en een achterkant zonder vingerscanner

Het is door deze tekeningen ook meteen duidelijk waarom Samsung ervoor koos de vingerscanner dan maar naar de achterkant van het toestel te verplaatsen: een Home-knop die tussen scherm en onderrand past – en dus genoeg plaats biedt aan het Infinity-display – is erg smal. Dat maakt ‘m mogelijk niet erg prettig en/of praktisch in het gebruik.

Hoewel de plaatsing van de vingerscanner achterop de Galaxy S8 niet helemaal optimaal is, moeten we zeggen dat we er, na een gewenningsperiode, in het dagelijks gebruik prima mee overweg kunnen – voorals in combinatie met de gezichtsherkenning voor het ontgrendelwerk bij voldoende licht.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee