Dit is Samsung’s Galaxy S8 Active, een platte S8

Dat Samsung naast de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus ook nog een Galaxy S8 Active gaat uitbrengen is bekend. En hier is nu de eerste foto van het toestel.

samsung-galaxy-s8-active Dit is Samsung's Galaxy S8 Active, een platte S8

Over de Galaxy S8 Active doen al een tijdje geruchten de ronde, waardoor we in feite al weten dat  het toestel niet in Nederland uitgebracht zal gaan worden. Een eerste afbeelding – gepubliceerd op de site van het Wireless Power Consortium – toont het toestel nu in volle glorie.

Wat we zien is een toestel net als de Galaxy S8 geen Home knop heeft, maar ook geen dual edge scherm. In feite is dit dus gewoon een ‘platte’ S8, maar dan met veel dikkere randen die voor een flink verhoogde graad aan stevigheid en bescherming zorgen.

Zoals gezegd is de kans klein dat de S8 Active ooit in een Europese winkel zal belanden – hier kunnen we alleen de kleine en grote, ‘normale’ Galaxy S8 kopen – maar de Amerikaanse provider AT&T kan ‘m in feite ieder moment lanceren.

Vermoedelijk heeft de hier getoonde Galaxy S8 Active een 5,8 inch AMOLED display, die de voorzijde van de telefoon toch wat minder vult. Als processor doet vermoedelijk Qualcomm’s Snapdragon 835 dienst, die ook in andere Amerikaanse S8-versies te vinden is. Hoewel niet bekend, zullen de overige specificaties – net als altijd bij ‘Active’ modellen – grotendeels overeenkomen met de ‘gewone’ S8. Zelf de Bixby knop, die nu nog maar bitter weinig doet, is gewoon aanwezig, evenals alle sensoren voor gezichtsherkenning en de irisscanner.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee