Refurbished Galaxy Note 7 toestellen mogelijk geleverd met lagere accu capaciteit

Het Galaxy Note 7 fiasco heeft Samsung bakken met geld gekost en het is dan ook logisch dat de Koreanen in ieder geval nog iets uit de Note 7 naam willen halen.

Volgens Sammobile en de Vietnamese Samsung news-site samsungvn gaan ze dit doen door refurbished modellen van de Samsung Galaxy Note 7 aan te bieden aan ‘markten waar hier vraag naar is” (lees: mogelijk India en Vietnam)

Echter blijken dit niet zomaar refurbished modellen te zijn maar – zoals te verwachten was – zou het hier gaan om Note 7 modellen met een aangepaste accu capaciteit.

Op de foto’s die we op de Vietnamese site zien staan naar alle waarschijnlijkheid de refurbished Note 7 modellen op met een verlaagde accu capaciteit, namelijk 3,200 mAh in plaats van de originele 3,500 mAh. Verder zien we op de foto’s ook het modelnummer SM-N935 wat duidt op de daadwerkelijke Galaxy Note 7.

note-7-refurbish-41-156x1024 Refurbished Galaxy Note 7 toestellen mogelijk geleverd met lagere accu capaciteit

Er gingen al geruchten de ronde dat Samsung de Galaxy Note 7 niet meteen de deur uit zou doen maar een nieuwe reeks aan (kleinere) accu’s in zou bouwen in het toestel.

Mochten dit echte foto’s zijn van een refurbished Note 7 model dan mogen we er tevens vanuit gaan dat er compleet nieuwe accu’s in de toestellen zitten en niet ‘aangepaste versies’ van de oude accu’s die nogal regelmatig in vlammen opgingen…

De kans dat de refurbished modellen ook in het westen het daglicht te zien krijgen achten we overigens zeer klein. Waarschijnlijk is dit een poging van Samsung om in opkomende markten het toestel alsnog – wel veilig natuurlijk – te verkopen met een flink lager prijskaartje en dus ook een kleinere accu.

(met dank aan Tweakers)

Reacties

  1. Rick zegt

    wellicht maar beter dat hij hier waarschijnlijk niet zal worden verkocht, verwacht niet dat dat hij langs qua software zal worden ondersteund.

Praat mee