Gear VR tip: update je Oculus app voor een mooiere weergave, kortere laadtijd

Oculus rolt op dit moment een grote update uit voor haar app op de Gear VR. De update verbetert nagenoeg alle onderdelen van de gebruikersomgeving, maar vooral de grafische weergave en laadsnelheid.

samsung-galaxy-s7-gear-vr-tips Gear VR tip: update je Oculus app voor een mooiere weergave, kortere laadtijd

Een grote update voor de Oculus software voor de Gear VR – geinstalleerd op bijvoorbeeld je Galaxy S6 of Galaxy S7, of variant –  brengt nogal wat verbeteringen met zich mee voor onder meer Oculus Home.

De belangrijkste verbetering bestaat in feite uit een al wat ouder trucje om de grafische resolutie verhogen, waardoor de gebruikersomgeving in de Oculus Home app er wat scherper uit zou moeten zien. We hebben de indruk dat dit in de praktijk ook echt het geval is. In ieder geval werkt de interface – die designtechnisch niet veranderde – wat ontspannener op de ogen.

gear-vr-oculus-new-graphics-comparison-1024x331 Gear VR tip: update je Oculus app voor een mooiere weergave, kortere laadtijd

Links de ‘oude’ interface, rechts de nieuwe met scherpere weergave

Een andere merkbare verbetering is de snelheid waarmee de Oculus Home start. Na de nieuwe update gaat dit beduidend vlotter – al na enige seconden bevind je je in de virtuele omgeving van het ‘startscherm’ van de Gear VR.

De verbeterde grafische weergave is vooralsnog vooral merkbaar in de standaard aanwezig Oculus apps, zoals Home en Rooms. Na verloop van tijd zullen ook steeds meer andere applicaties gebruik maken van de nieuwe weergave, waardoor het gebruik van de Gear VR voor steeds meer mensen prettiger wordt.

Het uitvoeren van de update is uitermate simpel. Je wordt er vanzelf aan herinnert zodra je je Galaxy S6 of S7 in de Gear VR stopt. Je kunt ook direct op je telefoon de Oculus app starten, dan kun je de update ook direct downloaden.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

Praat mee