Bixby vanaf vierde kwartaal volledig functioneel (althans, in Duitsland)

Hoewel veel besproken, blijkt de digitale assistent van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus – Bixby -aanvankelijk wat beperkt in zijn functionaliteit. Volgens Samsung Duitsland komt hier vanaf het vierde kwartaal van dit jaar verandering in.

samsung-galaxy-s8-bixby-talen-features-duits-1024x347 Bixby vanaf vierde kwartaal volledig functioneel (althans, in Duitsland)

Samsung’s nieuwe spraakgestuurde assistent Bixby is op papier erg tof, maar blijkt aanvankelijk nog wat beperkt. Zo verstaat hij in het begin alleen Engels en Zuid-Koreaans. Vanaf het vierde kwartaal van dit jaar – net op tijd voor de Galaxy Note 8? – wordt de functionaliteit uitgebreid, en leert Bixby in ieder geval ook Duits.

Dit laatste blijkt op Samsung’s Duitse website, waar een vermelding in de FAQ – frequently asked questions – voor de Galaxy S8 (Plus) antwoord geeft op de vraag ‘Wanneer zullen Bixby’s functies volledig beschikbaar zijn in Duitsland?’

Vrij vertaald valt te lezen dat ‘de volledige functionaliteit van Bixby zal waarschijnlijk vanaf het vierde kwartaal van 2017 in Duitsland beschikbaar zijn’. Een bijgevoegde kleine screenshot toont vervolgens een Duitstalige Bixby: ‘Bixby sagt “Hallo”‘.

Een rondje rondneuzen levert op dit moment nog geen concrete aanwijzigingen op wanneer Bixby in andere landen en/of talen aan functionaliteit zal winnen. Echter, het zou ons niet verbazen als het bovenstaande ook voor andere landen/talen – zoals Spaans – geldt.

We verwachten dat het nog wel even kan gaan duren voor Bixby Nederlands leert – al hopen we het natuurlijk niet.

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee