Samsung’s processortak belicht dual-camera features van de processor van de Galaxy S8 (+meer info over releasedatum)

Hoewel we er inmiddels vanuit gaan dat Samsung géén dual camera in de Galaxy S8 zal stoppen, komt de processortak van het concern toch opeens met expliciete reclame voor precies die features van de Exynos 9 Octa processor.

samsung-galaxy-s8-exynos-dual-cam-1024x512 Samsung's processortak belicht dual-camera features van de processor van de Galaxy S8 (+meer info over releasedatum)

In een lang en grijs verleden – máánden, zelfs – deden geruchten de ronde dat Samsung in de dual-cam race zou stappen met de Galaxy S8, of tenminste met de grotere Galaxy S8 Plus. Toch werd al snel duidelijk dat dat dit jaar vermoedelijk toch niet gaat gebeuren, en we zagen tot nu toe ook nog geen enkele foto van de Galaxy S8 (Plus) met een dubbele cameralens.

Echter, er is nog even te gaan tot de officiële onthulling van de Galaxy S8, en nu opeens komt Samsung’s processortak – of om precies te zijn: het Samsung Exynos Twitteraccount – opeens met expliciete reclame voor dual-cam features van de Exynos 9 Octa processor. Dit is inderdaad de processor die straks in grote delen van de wereld – Nederlans incluis – in de Galaxy S8 (Plus) te vinden zal zijn.

Hiermee is natuurlijk nog niet gezegd dat dit toestel toch een dubbele camera krijgt. Tenslotte wil Samsung op termijn haar supersnelle nieuwe processor ook aan anderen verkopen, die mogelijk wel gebruik gaan maken van deze features. Dat neemt niet weg dat het een curieus stukje PR is in de aanloop naar de lancering van Samsung’s Volgende Grote Ding.

galaxy-s8-foto-zwart-768x1024 Samsung's processortak belicht dual-camera features van de processor van de Galaxy S8 (+meer info over releasedatum)

Nieuwe foto van de Galaxy S8 en S8 Plus in het zwart (met screenprotector)

Galaxy S8 release: 28 april

Overigens: waar eerder nog sprake was van een releasedatum voor de Galaxy S8 van 21 april, zou deze datum nu toch een week later blijken te liggen. De S8 en S8 Plus zou wereldwijd dus vanaf 28 april te koop zijn, al is het nog afwachten of (a) dít gerucht klopt, en (b) of dit ook precies voor Nederland zo geldt.

Wil je een e-mail van ons ontvangen zodra de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze e-mailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee