Samsung SM-R210 is de ‘Next Gear 360’

Samsung’s aankomende Gear device met modelcode SM-R210 zal vermoedelijk door het leven gaan als de ‘Next Gear 360’ – een soort Gear 360 deel 2, dus.

samsung-next-gear-360-1024x108 Samsung SM-R210 is de 'Next Gear 360'

Al lang volgen wij de ontwikkeling van een Samsung apparaatje met modelcode SM-R210. Tussendoor dachten we dat het de ‘Gear 360 Pro’ is, of zelfs een Amazon Echo concurrent. Volgens gegevens van de Bluetooth SIG is het echter de ‘Next Gear 360’.

Bij die instantie is het apparaat namelijk nu gekeurd, en daar wordt de volledige naam zonder blikken of blozen verraden. De naam duidt er in feite op dat het gewoon om de volgende versie van de Gear 360 gaat.

Wat niet duidelijk wordt, is waarom Samsung dit apparaat modelcode SM-R210 meegeeft. De eerst Gear 360 is tenslotte de SM-C200 – ‘C’ voor camera. Waar we ook nog niet achter zijn is waarom Samsung dan zelf nota bene onlangs nog de komst van een Gear 360 Pro leek te bevestigen. Mogelijk gaat het hier natuurlijk alsnog om een en hetzelfde apparaat – dat moet nog blijken.

Met de goedkeuring van de Next Gear 360 bij de Bluetooth SIG – alle Wi-Fi certificaten had het device al een tijdje terug gekregen – zal de lancering ook niet lang meer op zich laten wachten. Mogelijk dat het aankomende Unpacked evenement op 29 maart, waar ook de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus het levenslicht zien, dé gelegenheid is.

Galaxy deal tips

Praat mee