Samsung lanceert Galaxy Xcover 4 (in Duitsland)

In Duitsland heeft Samsung de nieuwe Galaxy Xcover 4 gelanceerd. Dit is inderdaad de volgende generatie van de serie robuuste telefoons.

Galaxy-Xcover4_Feature_Handschuhe1-1024x683 Samsung lanceert Galaxy Xcover 4 (in Duitsland)

De Galaxy Xcover 4, waarvan we al geruime tijd wisten dat deze eraan komt, is nu zonder tamtam door Samsung in Duitsland onthuld. Het toestel heeft een 5 inch TFT scherm, draait standaard op Android 7.0 Nougat, en kan dankzij IP68 en MIL-STD 810G certificaties tegen stof, water, extreme temperaturen, en een stootje.

De Galaxy Xcover 4 draait op Samsung’s eigen Exynos 7570 quadcore processor met 2 GB RAM en 16 GB interne opslag. Het 172 gram zware toestel biedt plaats aan een batterij met een capaciteit van 2800 mAh, terwijl er natuurlijk ook plaats is voor een microSD kaartje tot 256 GB.

Het 4,99 inch scherm – geen AMOLED, helaas – heeft een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels, en is te bedienen met handschoenen aan. Om bedienen zo nog makkelijker te maken heeft de telefoon een speciale Xcover-knop, waarvan de functionaliteit door de gebruik(st)er zelf in te stellen is.

Aan de achterkant vind je een 12 megapixel camera – f/1.9, LED flits – en selfies maak je met de 5 megapixel frontcamera. De Galaxy Xcover 4 meet 146 bij 73 millimeter, en is 9,7 millimeter dik, en draait dus direct vanaf de lancering op Android 7.0 en de nieuwste versie van Samsung’s eigen interface.

Galaxy-Xcover4_Feature_Kamera-1024x683 Samsung lanceert Galaxy Xcover 4 (in Duitsland)

De Xcover 4 heeft een adviesprijs van € 259,-, en zal in ieder geval in een aantal Europese landen in de winkels verschijnen. Of Nederland hier ook bij hoort is op dit moment nog niet duidelijk, maar daar komen we ongetwijfeld binnenkort achter. Eerdere modellen werden in ieder geval wel hier verkocht.

Galaxy deal tips

Praat mee