Samsung Galaxy S8 (Plus) in zijn geheel uitgelekt

De onthulling is over twee dagen, maar nu al ligt alle info over de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus op straat – voor zover dit nog niet het geval was, natuurlijk.

galaxy-s8-waterdicht Samsung Galaxy S8 (Plus) in zijn geheel uitgelekt

Uiteraard is de behuizing van de Galaxy S8 weer waterbestendig

Via Samsung eigen website wist WinFuture de hand te leggen op alle persrenders en specificaties van de Galaxy S8 (Plus). Omdat we in feite alle details van de toestellen al wel wisten, en ook de meeste persafbeeldingen eerder al waren opgedoken, is het verrassingsgehalte relatief beperkt.

De specificaties van de Galaxy S8 – en de specs van Galaxy S8 Plus – blijken definitief zoals verwacht. Met respectievelijk een 5,8 en 6,2 inch scherm zijn beide modellen voorzien van heel veel display, met een totale resolutie van 2960 bij 1440 pixels. In de praktijk komt dit neer op een traditioneel QHD scherm met 2560 bij 1440 pixels, met nog 400 extra rijen voor de on-screen navigatie die de fysieke Home toets vervangt.

In Europa en Nederland krijgt de Galaxy S8 (Plus) Samsung’s eigen Exynos 9 Octa processor, inclusief 4 GB RAM én 64 GB standaard interne opslag. Veel overige details doen denken aan de Galaxy S7: een 12 megapixel camera, met dual pixel autofocus. Deze laatste krijgt nu ook ondersteuning van een laser autofocus. De lensopening blijft bij f/1.7, en video kan logischerwijze op een 4K UHD resolutie vastgeleged worden. De selfiecamera aan de voorkant gaat er met een 8 megapixel resolutie én autofocus duidelijk meer op vooruit.

galax-s8-iris-gezicht Samsung Galaxy S8 (Plus) in zijn geheel uitgelekt

Ook berichten dat de Galaxy S8 een 3000 mAh accu heeft, en de S8 Plus een 3500 mAh batterij zijn nu bevestigd. Samsung vertrouwd dus, zoals verwacht, op de zuinigere processor en andere verder geoptimaliseerde hardware om de accuduur van de Galaxy S8 te verbeteren ten opzichte van die van zijn voorganger.

galaxy-s8-edges Samsung Galaxy S8 (Plus) in zijn geheel uitgelekt

Tevens lijkt bevestigd dat de beide nieuwe topmodellen in eerste in winkels zullen verschijnen in het blauw, grijs, zilver en zwart – een goudkleurige variant lijkt vooralsnog niet aanwezig. De Galaxy S8 krijgt een adviesprijs mee van € 799,-, terwijl aan de Galaxy S8 Plus zelfs een prijskaartje van € 899,- bungelt. Je kunt straks onze overzichten voor een Galaxy S8 met abonnement,of een Galaxy S8 Plus met abonnement in de gaten houden, als je wilt weten hoeveel de toestellen gaan kosten in combinatie met – jahaa – een abonnement.

Aanstaande woensdag is de echte onthulling van de Galaxy S8 (Plus), en omdat letterlijk alles al is uitgelekt zijn wij voornamelijk benieuwd naar hoe goed de nieuwe Bixby spraakgestuurde assistent is. Alleen die kan op dit moment nog echt verrassen.

Wil jij een mailtje van ons krijgen wanneer de Galaxy S8 (Plus) in ons land begint te arriveren? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

Praat mee