Samsung bevestigt: ja, er komt een ‘refurbished’ Galaxy Note 7

Samsung bevestigt dat het Galaxy Note 7-verhaal nog niet helemaal ten einde is, maar laat nog niet los hoe en waar.

samsung-galaxy-note-7 Samsung bevestigt: ja, er komt een 'refurbished' Galaxy Note 7

Ruim een maand geleden al dook het gerucht op dat Samsung misschien een veilige, ietwat uitgeklede versie van de Galaxy Note 7 wil gaan verkopen in een aantal landen, waaronder niet Nederland. Nu doet Samsung een boekje open over haar plannen met het grote aantal geretourneerde exemplaren van het toestel.

Je kunt namelijk niet zomaar een paar miljoen Galaxy Note 7’s ergens in een kliko dumpen, en hopen dat daarmee het verhaal klaar is. En terecht, want milieuvriendelijk is het op die manier allerminst. En dus leggen de Zuid-Koreanen nu uit hoe ze met dit probleem om gaan zonder het milieu overmatig te belasten – althans, op papier.

Het eerste punt op Samsung’s plan van aanpak is, zoals verwacht, dus het opnieuw uitbrengen van de Galaxy Note 7 als ‘refurbished’ toestel, of als huur-telefoon. Het zal dan afhangen van de eisen van gebruikers, markten en controleinstanties hoe dit dan precies zal gaan gebeuren. Waar de ‘nieuwe’ Note 7 zal gaan uitkomen, en wanneer, moet nog worden vastgesteld – en naar een prijskaartje zullen we voorlopig nog maar even helemaal niet vragen.

Samsung verwacht overigens niet alle Galaxy Note 7’s opnieuw te kunnen verkopen. Veel exemplaren zullen ook in onderdelen uitelkaar worden geschroefd, om op een andere manier hergebruikt te worden. En waar helemaal geen verder gebruik gemaakt kan worden, zullen tenminste waardevolle metalen gerecycled worden door bedrijven die dit op een milieuvriendelijke manier doen.

Uiteraard houden we je op de hoogte van verdere ontwikkelingen – met name als blijkt dat de Galaxy Note 7 mogelijk toch nog in de een of andere vorm op onze markt kan belanden (al achten we de kans daarop toch niet zo groot).

Praat mee