‘Nieuwe Galaxy J5 (2017), Galaxy J7 (2017) krijgen vingerscanner’

Recent kwamen we al de eerste eigenschappen van de aankomende Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) op het spoor. De kans is groot dat deze toestellen uitgerust zijn met een vingerafdrukscanner.

samsung-galaxy-j5-android-6-marshmallow-update-nederland-preview 'Nieuwe Galaxy J5 (2017), Galaxy J7 (2017) krijgen vingerscanner'

Recent ontdekten wij al dat Samsung ver is met de ontwikkeling van de Galaxy J5 en J7 (2017), inclusief de eerste specificaties van de eerste. En nu komt uit Zuid-Korea het nieuws dat Samsung ook haar goedkoopste (in Europa) Galaxy serie wil uitrusten met een vingerafdrukscanner.

Wat een paar jaar terug nog begon als een feature voor high-end Galaxy toestellen, vinden we anno 2017 dus terug in de Galaxy J serie, aldus The Investor. Helemaal nieuw is dit nieuws niet. Anderhalf jaar geleden, voor de vingerscanner in de Galaxy A-serie opdook, werd in feite al hetzelfde geconcludeerd.

Aan de bovenkant van het Galaxy-spectrum introduceert Samsung inmiddels nieuwe identificatiemethodes – zie irisscanner en gezichtsherkenning van de Galaxy S8 – maar de komst van de vingerscanner naar haar meest betaalbare modellen is ook een significante stap. Uiteraard vraagt de markt ook om een dergelijke feature, getuige het feit dat andere toestellen in een vergelijkbare prijsklasse – bijvoorbeeld Lenovo’s Moto G5 – er inmiddels ook eentje hebben.

In India bracht Samsung afgelopen jaar al de Galaxy J5 Prime uit – een lokale variant van de J5, die al voorzien was van een vingerscanner, in de aanloop naar de recente lancering van Samsung Pay in dat land.

Galaxy deal tips

Praat mee