Galaxy Xcover 4 komt begin april in Nederland uit

De vorige week gelanceerde Galaxy Xcover 4 zal begin april ook in Nederland uitgebracht worden, met een adviesprijs van € 249,-.

Galaxy-Xcover4_Feature_Handschuhe1-1024x683 Galaxy Xcover 4 komt begin april in Nederland uit

Toen Samsung de Xcover 4 vorige in Duitsland onthulde was nog niet duidelijk of het toestel ook naar Nederland komt. Vandaag maakt Samsung bekend dat dit inderdaad het geval is.

De Galaxy Xcover 4 heeft een IP68 én MIL-STD 810G certificatie, waardoor hij tegen aardig wat water, stof, schokken en extreme temperaturen bestand is. Het 5 inch LCD scherm is ook met handschoenen aan te gebruiken, en heeft een 720p HD resolutie. De Exynos 7570 processor zorgt er als het goed is voor dat voldoende rekenkracht gecombineerd wordt met een laag energieverbruik. Daardoor gaat de 2800 mAh accu minstens één volgepakte werkdag mee – hopelijk langer, maar dat zal moeten blijken.

De Xcover 4 heeft een 13 megapixel camera achter, en een 5 megapixel sensor vóór, terwijl het toestel standaard de beschikking heeft over 16 GB opslag – uiteraard uitbreidbaar middels SD-kaartje. Direct uit de doos draait hij op Android 7.0 Nougat, uiteraard aangevuld met Samsung’s eigen interface.

De telefoon zal vanaf begin april in Nederland te koop zijn, en krijgt van Samsung de adviesprijs van € 249,- euro mee.

Galaxy deal tips

Praat mee