Meer Galaxy S8 voor het weekend: Exynos benchmark, poster, camera details en foto’s

Zo vlak voor het weekend doen we nog maar eens een flinke lading nieuwtje over de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Want, daarom. Toch?

galaxy-s8-plus-sm-g955f-exynos-benchmark Meer Galaxy S8 voor het weekend: Exynos benchmark, poster, camera details en foto's

Galaxy S8 Plus benchmark met Android 7.0 én de Exynos 9 Octa processor

Galaxy S8 (Plus) met Exynos 9 Octa benchmark

Het duurde even, maar nu duikt dan toch een geloofwaardige benchmark op van een Galaxy S8 Plus SM-G955F, die uitgerust is met Samsung’s eigen Exynos 9 Octa processor. Het toestel draaide zijn rondjes in Geekbench op Android 7.0, met 4 GB werkgeheugen én de Exynos 8895, a.k.a. 9 Octa. Qua prestaties – single: 1978, multi: 6375 – is de soc niet zoveel sneller dan de Exynos 8 Octa van de Galaxy S7. De echte winst zit ‘m dus vooral in het lagere energieverbruik van de op een 10 nanometer proces gebakken 8895.

Poster

Bij een toestellancering hoort een mooie poster. Voor de onthulling van de Galaxy S8 duikt deze nu op, uiteraard uit China, via Twitter. We zien de minimalistische contouren van de S8, met een gestyleerde ‘S’, die dubbel dienst doet als ‘8’. Want, nouja, je snapt ‘m:

galaxy-s8-event-poster-576x1024 Meer Galaxy S8 voor het weekend: Exynos benchmark, poster, camera details en foto's

Camera

Om het lijstje met Galaxy S8 geruchten hier compleet te maken, werpen we nog een blik op nieuwe uit Samsung’s thuisland. Hoewel de S8 en S8 Plus grotendeels dezelfde camera hebben die we al kennen van de Galaxy S7, speculeerden we kort geleden toch dat deze mogelijk een paar significante verbeteringen krijgt. Dit lijkt nu dus te kloppen.

Hoewel de Galaxy S8 (Plus) ‘gewoon’ weer een 12 megapixel dual pixel camera krijgt, zou Samsung de sensor meer eigen geheugen hebben gegeven. Hierdoor moet het straks mogelijk zijn video op te nemen met 1000 (duizend) frames per seconde, voor ultra-slowmotion opnamen. Sony paste een vergelijkbaar kunstje onlangs al toe in haar nieuwe Xperia XZ Premium – deze ‘doet’ 960 beelden per seconde.

Niet alleen de camera aan de achterkant van de S8 wordt beter, maar ook aan de voorkant krijgen verscheidene sensoren een hogere resolutie. Natuurlijk is er de 8 megapixel selfiecam, maar ook de irisscanner scant scherper, dankzij een 3,7 megapixel RGB sensor. Dit verklaart Samsung’s grote vertrouwen in de betrouwbaarheid van de gezichtsherkenning die de irisscan-feature aanvult.

Foto’s: Galaxy S8 in het zwart

De uiterlijk van de Galaxy S8 (Plus) is inmiddels Samsung’s slechtst bewaarde geheim. Foto’s van het toestel duiken zovaak op dat het amper nog de moeite is ze allemaal uit te lichten. Maar het is bijna weekend, dus voegen we hier nog maar de onlangs opgedoken kiekjes van de gitzwarte toestelvariant toe. En eerlijk is eerlijk: de Home-knop-loze voorkant ziet er zo wel erg sjiek uit.

Galaxy S8 releasenotificatie

Over minder dan twee weken – op 29 maart – zal Samsung de Galaxy S8 (Plus) onthullen, tijdens een speciaal evenement in New York. Daadwerkelijk in de winkels liggen de toestellen ongeveer een maand later, tegen eind april. Wil jij van ons een berichtje ontvangen zodra de toestellen in ons land arriveren? Meld je dan aan voor onze notificatieservice:

(via 1, 2)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. WGACA zegt

    Die benchmark is enkel gedraait op de lagere 4 kernen zo te zien, aangezien er 1.69 GHz staat. De hogere kernen hebben namelijk 2.5 GHz en dat is nog terug geschroefd ook van 3 GHz. Dat of Geelbench 4.0 klopt niet meer. Meen te hebben gelezen dat de prestatie score op Androids na de update van 3.0 naar 4.0 ineens aanzienlijk achteruit is gegaan. Eerdere gelekte benchmarks hadden namelijk een score van 2300/7800.

    • Michel zegt

      Goed punt. Scores tussen 3.0 en 4.0 zijn sowieso niet vergelijkbaar natuurlijk. Qua kloksnelheid heb ik even zitten kijken. Samsung heeft zelf nog nergens bekend gemaakt op welke kloksnelheid de 8895 in de S8 zal draaien. Ik kan me goed voorstellen dat ze vooral kiezen voor een lagere klok en minder energieverbruik, dan voor hogere scores en energieverbruik. Of, zoals in Nougat op de S7, voor verschillende prestatiestanden, waarbij het hier gebenchmarkte toestel dan inderdaad niet op de allersnelste stand stond.

Praat mee