Voor het weekend: Galaxy S8 (Plus) in het blauw, en op video (update: en op de foto)

Met minder dan een week tot de onthulling is de Galaxy S8 – danwel de Galaxy S8 Plus – wel zo’n beetje Samsung’s slechtst bewaarde geheim sinds jaren. Voor nu: een persrender van de toestellen in het blauw, plus een korte video. Update: onderaan hebben we inmiddels nog een mooi kiekje toegevoegd.

galaxy-s8-plus-blauw Voor het weekend: Galaxy S8 (Plus) in het blauw, en op video (update: en op de foto)

De nooit hier uitgebrachte Galaxy Note 7 gooide hoge ogen in de koraalblauwe uitvoering, en de hoop is dan ook dat we de Galaxy S8 (Plus) straks in een vergelijkbaar jasje zullen tegenkomen. Uit Engeland lijkt bevestiging te komen dat dat inderdaad gaat gebeuren, getuige de hierboven getoonde persrenders.

We zien de 5,8 inch Galaxy S8 en de 6,2 inch S8 Plus naast elkaar, en het is vooral de getoonde afbeelding op het enorme scherm die blauw is. Zoals we eerder zagen is de voorkant van de toestellen namelijk sowieso zwart, ongeacht de kleurvariant. Toch is er ook te zien dat de metalen rand langs de buitenkant ook blauw is.

Natuurlijk is het aardig dat links en rechts steeds meer persrenders van de Galaxy S8 (Plus) de wereld in gestuurd worden, maar een stukje video doet het ook altijd goed. En zo komt er uit het Verre Oosten (via) een kort stukje film waarin iemand fanatiek in het scherm van de Galaxy S8 zit te prikken. Het gaat hier dan ook om een test van de aanraakgevoeligheid van dat scherm.

De oplettende lezer ziet overigens direct dat de voorzijde van de hier getoonde Galaxy S8 licht van kleur is. Het gaat hier dan ook om een toestel met screenprotector, wat vermoedelijk de hele reden is voor de test. Dit neemt verder niet weg dat we gedurende een aantal seconden een prima blik krijgen op de S8 (Plus).

Update: een nog betere blik op de S8 Plus krijgen we dankzij AndroidMX:

wp-1490432375332 Voor het weekend: Galaxy S8 (Plus) in het blauw, en op video (update: en op de foto)

Zoals gezegd: inmiddels is de Galaxy S8 al zovaak te zien geweest, de afgelopen weken, dat er komende woensdag óf helemaal geen verrassingen meer zullen zijn, óf Samsung heeft iedereen de afgelopen tijd uitgekiend voor de gek gehouden met allerlei nep-‘leaks’. Wij, echter, gokken op het eerste.

In ieder geval staat als een paal boven water dat de Galaxy S8 (Plus) de opvallendste Galaxy ooit zal zijn. Na de lancering op 29 maart duurt het waarschijnlijk nog wel een paar weken voor de toestellen daadwerkelijk leverbaar zullen zijn. Wil je ook een berichtje van ons krijgen zodra de beide modellen in Nederland arriveren? Meld je dan aan voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee