Maart security patch arriveert op Galaxy S5 (update: en op de S5 Plus SM-G901F)

Voor de Galaxy S5 rolt op dit moment een nieuwe update door Nederland – en heel Europa – die het toestel voorziet van de beveiligingspatch van de maand maart. Update 5 april: ook voor de Galaxy S5 Plus (de SM-G901F, dus) is de maart patch nu beschikbaar.

galaxy-s5-update-maart-patch-xxs1cqa9 Maart security patch arriveert op Galaxy S5 (update: en op de S5 Plus SM-G901F)

De Galaxy S5 viert bijna zijn derde verjaardag – de Galaxy S8 staat inmiddels in de startblokken – maar krijgt nog steeds maandelijks haar portie security patches. Tenslotte is de S5 nog door veel mensen in gebruik.

En zo rolt vanaf nu dus de ruim 68 MB grote update met firmwareversie XXS1CQC8 door het land, voor Galaxy S5 exemplaren die niet direct bij een provider zijn aangeschaft, én voor Vodafone’s branded toestelvariant (Vodafone: XXS1CQC1). Update: Op de unbranded Galaxy S5 Plus is het firmwareversie XXU1CQC2 die wordt uitgerold.

De update brengt niet zoveel nieuws met zich mee, maar wel de security patch van maart, inclusief 73 fixes vooor het Android besturingssysteem zelf, en 12 voor Samsung’s eigen apps en software. De gebruikelijke, niet nader omschreven stabiliteitsverbeteringen en andere optimalisaties worden voor de vorm ook nog genoemd.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy S5 (Plus) geïnstalleerd, en ben je ook nog andere vernieuwingen tegen gekomen? Deel jouw ervaringen hieronder!

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Sandor zegt

    Waarom krijgt de S7 eigenlijk ineens geen maandelijkse security patches meer?
    Laatste was januari? Of is de bedoeling dat ie die van maart wel weer krijgt?

Praat mee