Galaxy Note 8 krijgt drukgevoelig scherm (Galaxy S8 alleen een stukje)

De Galaxy Note 8 krijgt vermoedelijk een drukgevoelig AMOLED scherm. En het scherm van de Galaxy S8 wordt dit ook – ten dele, zo bevestigen nieuwe berichten.

galaxy-s8-on-screen-drukgevoelig Galaxy Note 8 krijgt drukgevoelig scherm (Galaxy S8 alleen een stukje)

De drukgevoelig on-screen knoppen van de Galaxy S8

Enige tijd terug werd al duidelijk dat de het gedeelte van het scherm van de Galaxy S8 waarop de on-screen navigatieknoppen te zien zijn mogelijk drukgevoelig is. Dit lijkt nu bevestigd door bronnen in Zuid-Korea, die beweren dat Samsung hard heeft gewerkt om haar AMOLED schermtechnologie drukgevoelig te maken – onder meer voor productie van de volgende generatie iPhones van Apple. Die krijgen namelijk, in tegenstelling tot de huidige iPhone 7, een scherm van het AMOLED type, waar Samsung al zolang hoge ogen mee gooit.

In het kader van twee-vliegen-in-een-klap wordt daarmee natuurlijk ook duidelijk dat het een kwestie van aftellen is tot ook Galaxy telefoons een drukgevoelig scherm krijgen – iets wat al door eerdere geruchten werd aangeduid. En waar de Galaxy S8 dus een scherm heeft met een beperkt drukgevoelig deel, is het de Galaxy Note 8 die echt gaat profiteren van deze ontwikkelingen.

Dat toestel, waarvan we alweer enige tijd weten dat hij er – ondanks al het gedoe met de Galaxy Note 7 – gaat komen, krijgt waarschijnlijk een AMOLED scherm dat overal in staat is de kracht van een aanraking te detecteren. Daarmee zou het wel eens met afstand de meeste geavanceerde Galaxy kunnen zijn dit Samsung dit jaar gaat uitbrengen. Tenslotte is de Note 8 mogelijk ook de eerste Galaxy met een ultrahoge 4K schermresolutie, en lijkt de kans groot dat de opvouwbare Galaxy X pas in 2018 op markt gaat komen.

Mits dit alles klopt – het zijn tenslotte geruchten die om een korreltje zout vragen – dan wordt de Galaxy Note 8 weer echt een Note in de klassieke zin: een toestel dat technisch nog een paar stappen verder gaat dan het Galaxy S-model van hetzelfde jaar. Meer komen we waarschijnlijk begin september te weten – of misschien iets eerder. De verwachting is dat Samsung dan haar nieuwe Note zal lanceren.

Het is nog wat vroeg, maar mocht je er voor willen zorgen dat je een berichtje van ons krijgt zodra de nieuwe Note in Nederland arriveert, dan kun je je nu al inschrijven voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee