Galaxy Note 8: codenaam Great, refurbished Note 7 inderdaad in de maak

De Galaxy Note 8 – waarvan inmiddels wel duidelijk is dat hij komt – heet bij Samsung intern ‘Great’. Maar ook aan een gefixte ‘refurbished’ Note 7 wordt gewerkt, onder de modelcode SM-N935.

galaxy-note-8 Galaxy Note 8: codenaam Great, refurbished Note 7 inderdaad in de maak

De Galaxy Note 8, met modelcode SM-N950, wordt ontwikkeld onder de projectnaam ‘Great’ – niet Baikal, zoals eerder gedacht. Dat zijn de collega’s van Sammobile te weten gekomen. De naam zou een indicatie zijn van Samsung’s houding ten opzichte van het toestel: alles zal uit de kast worden gehaald om de naam van de Note serie – ietwat besmet na de ietwat ontvlambare Note 7 – weer te zuiveren.

Over deze Note 7 gesproken: recente geruchten meldden dat Samsung aan een gefixte versie van het toestel zou werken voor een beperkt aantal markten. En inderdaad, onder de modelcode SM-N935 – de originele Note 7 is de SM-N930 – zou worden gewerkt aan een aangepaste versie van het toestel voor de Koreaanse markt.

Precieze details van een dergelijke, vermoedelijke uitgeklede Note 7 ontbreken nog, maar de verwachting is dat dit toestel een kleinere accu zal hebben, en mogelijk ook minder krachtige hardware – om de verminderde accucapaciteit te compenseren.

Wie hoopt dat een gereviseerde Note 7 ook in Nederland in de winkels zal belanden wensen we veel geluk. Tot nu toe lijkt dit project vooral bestemd voor Zuidoost-Aziatische markten. De kans dat hij in Europa verkocht zal worden is – zo lijkt het op dit moment – bijzonder klein. Vermoedelijk is het wachten op de Galaxy Note 8 meer de moeite.

Wil je een bericht van ons ontvangen wanneer de volgende Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan nu alvast in voor onze ‘Note’-ificatieservice (flauw, inderdaad):

Galaxy deal tips

Praat mee