Specificaties Samsung Galaxy J5 (2017) duiken op in database GFXBench

Via een benchmarktest komen we de eerste technische specificaties van Samsung’s nog niet onthulde Galaxy J5 (2017) te weten.

samsung-galaxy-j5-2017-specs Specificaties Samsung Galaxy J5 (2017) duiken op in database GFXBench

Een tijdje terug al bevestigden wij dat de Galaxy J5 (2017) met modelcode SM-J530 in aantocht is. En nu laat het in de database van benchmark GFXBench dan zijn eerste echt sporen achter, en komen we de eerste specificaties van het toestel te weten.

Zo zien we onder meer dat de Galaxy J5 (2017) – net als de Galaxy J5 (2016) weer een AMOLED scherm heeft met een 720p HD resolutie. GFXBench vermeldt een schermdiagonaal van 4,8 inch, maar slaat op dat vlak regelmatig de plank mis. Wij gaan ervanuit dat het, net als in 2016, om een 5,2 inch scherm zal gaan.

De processor is Samsung’s eigen 14 nanometer Exynos 7870, die we ook al aantroffen in de Galaxy J7 (2016), en recenter de Galaxy A3 (2017). Dit is een energiezuinige soc die krachtig genoeg is voor de dagelijkse bezigheden, maar zeker niet opvalt door zijn snelheid, aldus eerdere benchmarks in onder meer de J7 van vorig jaar.

Qua opslag treffen we 2 GB werkgeheugen aan en 16 GB interne opslag, wat allemaal niet erg ruim bemeten lijkt anno 2017. Met 12 megapixel camera’s voor én achter kun je straks in ieder geval selfies maken die op papier scherp genoeg zijn.

Last but not least valt er dan nog te vermelden dat de Galaxy J5 (2017) die nu getest wordt in ieder geval draait op Android 7.0 Nougat. Eerder nog dook het toestel op met Android 6.0 aan boord, dus dat is zeker een stap in de goede richting.

Wanneer Samsung de 2017-generatie van de Galaxy J-serie zal lanceren is nog niet bekend. Vermoedelijk zal dit wel ergens later deze lente gebeuren, waarna we de toestellen mogelijk nog voor de zomer in de Nederlandse winkels kunnen verwachten. Tenminste, als Samsung van plan is de J5 (2017) en J7 (2017) in Nederland uit brengen. Voor nu kunnen we alleen zeggen dat ze wel naar Europa lijken te komen.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. rudy b zegt

    ik heb de J7 2016 en super tevreden ervan. ik vind dat de scherm resolulutie meer dan voldoende.
    ik ook een redelijk snel.

Praat mee