Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) batterij tips: accuduur verlengen

Zowel de Galaxy A3 (2017) als de Galaxy A5 (2017) beschikken over een heel erg prima accuduur, ook als je de toestellen gewoon gebruikt zonder speciale trucs om de batterij te sparen. Nóg langer doe je met de toestellen als je het energieverbruik zelf nog wat optimaliseert. En dat is helemaal niet moeilijk.

galaxy-a5-2017-a3-accuduur-batterij-tips Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) batterij tips: accuduur verlengen

Om het maximale uit de accu van je Galaxy A3 of A5 (2017) te halen moet je allereerst natuurlijk gewoon een beetje je verstand gebruiken. Schakel Bluetooth niet in als je ‘m niet gebruikt – dat soort dingen. Vandaag willen we je echter wijzen op de uitgebreide ingebouwde manieren om het energieverbruik van de toestellen te optimaliseren.

Zowel de Galaxy A3 (2017) als de A5 (2017) zijn voorzien van de nieuwste versie van Samsung’s eigen interface, met als fijne feature de complete afdeling Apparaatonderhoud – te vinden in het Instellingen menu. Daar kun je ondermeer geheugen- en opslaggebruik in de gaten houden, maar ook aardig wat dingen optimaliseren aan het energieverbruik.

galaxy-a5-2017-a3-batterij-tips-spaarstand-accu Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) batterij tips: accuduur verlengen

Ga dus via Instellingen naar Apparaatonderhoud en tik linksonder op Batterij. Op het volgende scherm kun je niet alleen onder Batterijverbruik zien wát er zoal energie gebruikt, maar vooral ook kiezen uit twee verschillende spaarstanden: MID en MAX. Het aardigste is vooral dat je bij beide standen nog kunt kiezen op welke manier het energieverbruik geoptimaliseerd wordt.

Bij de MID stand kun je ondermeer nog zelf kiezen hoezeer de schermhelderheid en processorprestaties beperkt worden, maar ook of je het Always On Display (AOD) wel of niet wenst te gebruiken.

galaxy-a5-2017-a3-batterij-tips-extra-spaarstand-accu Galaxy A3 (2017) en Galaxy A5 (2017) batterij tips: accuduur verlengen

De MAX stand is wat vroeger nog Extra energiebesparende stand heette – en ook nu schakelt de Galaxy A3/A5 (2017) nog over in een soort minimalistische interfacemodus met veel zwart. Maar ook nu kun je nog verder zelf aanpassen hoe helder het scherm mag zijn, of de prestaties van het toestel beperkt mogen worden, en of op de achtergrond draaiende apps ünberhaupt verbinding met je (Wi-Fi) netwerk mogen maken.

We hebben een beetje zitten spelen, maar vooral de MID spaarstand, inclusief géén AOD en met beperkte prestaties is helemaal zo gek nog niet, zolang je niet gaat zitten gamen, of druk allerlei apps gaat installeren of updaten. De MAX spaarstand blijft wat ons betreft toch vooral voor noodgevallen. De uitgeklede interface is vrij saai, en bovendien kun je ook zonder deze stand prima kiezen voor een zwart thema, of een zwarte achtergrondafbeelding – zie bijvoorbeeld onze andere Galaxy A3 en A5 (2017) tips en trucs.

Beste Galaxy A5 (2017) deals per provider

Praat mee