Dit zijn de USP’s van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus in Samsung’s eigen woorden

Dankzij een inschrijfpagina voor de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zien we in feite wat de USP’s – unique selling propositions/points – van de toestellen zijn volgens Samsung zelf.

galaxy-s8-plus-usp Dit zijn de USP's van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus in Samsung's eigen woorden

Op de Filipijnen kun je je, net als in veel andere landen, inschrijven voor Samsung’s nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden over de ontwikkelingen rond de aankomende topmodellen – de Galaxy S8 en S8 Plus dus. Dat is op zich allemaal leuk, aardig, en volledig oninteressant.

Wel grappig is, dat Samsung vraagt naar wat de gebruik(st)er zoals verwacht van de ‘Next Galaxy’. Nu gaan wij er vanuit dat de Zuid-Koreanen niet van plan zijn mensen straks teleur te stellen – ‘Sorry, je had Enhanced battery life aangevinkt, maar dat biedt de Galaxy S8 niet’ – en dus zien we hier in feite een lijstje met de belangrijkste USP’s van het toestel.

Met dat in het achterhoofd, lijkt Samsung zelf er dus van overtuigd dat de Galaxy S8 (Plus) straks een superieure camera, een stijlvol design, verbeterde accuduur, krachtige gamingprestaties en verbeterde VR-ervaringen te bieden heeft. Met name die superieure camera en verbeterde accuduur vallen in dit rijtje op.

Zoals het er nu naar uit ziet, zal tenminste de hoofdcamera van de Galaxy S8 niet zoveel verschillen van die van de Galaxy S7, met een 12 megapixel dual pixel sensor. Die is natuurlijk meer dan prima, maar of deze ook anno 2017 het predikaat superieur verdient is natuurlijk maar de vraag. Uiteraard gaat het hier om PR-taal, maar toch roept het de vraag op of Samsung nog een troef in haar hoge hoed heeft voor de camera van de Galaxy S8 (een groter diafragma? sterk verbeterde beeldverwerking?).

Ook de verbeterde accuduur lijkt logisch, maar is het – in het licht van de vermoedelijke capaciteit van de batterij van de Galaxy S8 (Plus) – niet. Tenslotte zullen de accu’s van de S8 en S8 Plus niet groter zijn dan die van de S7 en S7 Edge. Kennelijk hebben de Zuid-Koreanen toch voldoende vertrouwen in de zuinigere hardware, waaronder bijvoorbeeld een 10 nanometer processor, verder geoptimaliseerde AMOLED schermtechnologie, en het UFS 2.1 flashgeheugen.

Opvallende afwezige in het bovenstaande lijstje is natuurlijk de langverwachte digitale assistent die mogelijk als Bixby door het leven zal gaan. Het noemen van een dergelijk feature ging Samsung’s lokale PR afdeling dan toch een beetje te ver. Tenslotte moet er nog iets ‘verrassends’ overblijven voor het Unpacked evenement op 29 maart.

De Galaxy S8 en S8 Plus liggen vermoedelijk rond 28 april in de Europese – en hopelijk ook Nederlandse  – winkels. Wil jij een bericht ontvangen zodra de toestellen in ons land arriveren? Meld je dan aan voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee