De Gear VR leert luisteren (spraakbesturing komt)

Oculus laat weten dat stembesturing binnenkort naar haar eigen Rift headset, én naar Samsung’s Gear VR, komt.

samsung-gear-vr-oculus-voice-stembesturings-1024x735 De Gear VR leert luisteren (spraakbesturing komt)

In een artikel op haar eigen blog laat Oculus weten te werken aan Oculus Voice – stembesturing voor de Oculus Home omgeving voor gebruikers van de Rift en de Gear VR. Het is mogelijk door middel van gesproken commando’s snel applicaties te zoeken, vinden en starten.

Later wil Oculus nog meer functionaliteit toevoegen, zodat je nog makkelijker door de virtuele omgeving van de Gear VR kunt navigeren. Zo zal ook de sociale kant van Oculus’ ervaring – Oculus Rooms, en je vrienden in de Oculus app – uiteindelijk met stemcommando’s te bedienen zijn.

Op dit moment wordt een beta-versie van Oculus Voice al uitgerold naar Engelstalige gebruikers, maar binnen afzienbare tijd moet de feature beschikbaar zijn voor alle Galaxy-gebruik(st)ers met een Galaxy met – zo begrijpen wij – Android Nougat.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee