Foto bevestigt capaciteit onafhankelijk geteste batterij Galaxy S8 Plus

Een foto van de batterij van de Galaxy S8 Plus bevestigt de capaciteit van de energiebron, én dat deze ondermeer uitgebreid getest is door een onafhankelijke instantie.

galaxy-s8-plus-batterij-accu-capaciteit-foto-768x1024 Foto bevestigt capaciteit onafhankelijk geteste batterij Galaxy S8 Plus

Waar anders dan uit China komt een foto van de batterij van de Galaxy S8 Plus. Als het hier gaat om de uiteindelijke accu, zoals deze straks in het toestel terecht komt, zien we dat de capaciteit 3500 mAh is. Dit is conform recente geruchten. Met deze 3500 mAh krijgt de Galaxy S8 Plus dus een iets kleinere batterij dan de Galaxy S7 Edge, waarin een iets grotere 3600 mAh accu te vinden is.

De kans is groot dat Samsung na de problemen met de batterij van de Note 7 besloten heeft niet meer de grens op te zoeken van de maximale accugrootte die in een behuizing kan worden gepropt. Daarnaast is de verwachting dat de Galaxy S8 en S8 Plus dankzij de nieuwe 10 nanometer Exynos 9 Octa processor heel wat energiezuiniger is, waardoor de iets kleinere accu vermoedelijk niet zal resulteren in een kortere accuduur.

galaxy-s8-plus-batterij-veiligheid-underwrite-labs-logo Foto bevestigt capaciteit onafhankelijk geteste batterij Galaxy S8 Plus

Opvallend op de foto van de accu van de Galaxy S8 Plus is overigens het ‘recognized component’ logo van het Amerikaanse Underwrite Laboratories. Deze Amerikaanse onderzoekinstelling maakte ook deel uit van het onderzoek naar de oorzaak van de problemen met de accu van de Galaxy Note 7, en heeft nu dus al op voorhand de batterij van de Galaxy S8 Plus gekeurd en goed bevonden.

Wie de accu heeft gefabriceerd wordt overigens niet geheel duidelijk uit de informatie op het onderdeel. Samsung SDI heeft in Vietnam de assemblage verzorgd, en de productie vond plaats in Zuid-Korea. Of dit ook in fabrieken van Samsung zelf was, of bijvoorbeeld bij concurrent LG valt niet op te maken uit deze foto.

De 6,2 inch Galaxy S8 Plus zal samen met de kleinere 5,7 inch Galaxy S8 onthuld worden op 29 maart. Vervolgens duurt het nog ongeveer een maand tot de toestellen daadwerkelijk leverbaar zijn. Als je een berichtje van ons wilt ontvangen wanneer de toestellen in Nederland arriveren, schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee