Galaxy S8 (Plus) versus Galaxy S7 (Edge): accuduur vergelijking volgens Samsung zelf

We hebben nog geen onafhankelijke metingen, maar een eerste vergelijking van de accuduur van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus met die van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge kunnen we maken door Samsung’s eigen fabrieksopgaves.

galaxy-s8-plus-hands-on-6 Galaxy S8 (Plus) versus Galaxy S7 (Edge): accuduur vergelijking volgens Samsung zelf

Wie is er nu niet benieuwd naar de batterijprestaties van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus? Wij in ieder geval wel. Maar het duurt nog even tot we zelf in de praktijk kunnen uitzoeken hoe goed of slecht de accuduur van de nieuwe topmodellen is. Tenslotte is de hardware van de toestellen weer beter geworden, en de schermen groter, terwijl de accu ten opzichte van de S7 en S7 Edge niet groeide. Sterker nog: ten opzichte van de laatste is de batterij van de S8 Plus zelfs een fractie kleiner – 3600 versus 3500 mAh.

Nu krijgen we via Samsung’s eigen opgave in ieder geval een eerste indruk. Als we de getalletjes mogen geloven, is de nieuwe generatie – S8 en S8 Plus – ruwweg vergelijkbaar met de vorige – S7 en S7 Edge – generatie. Dit betekent dat het hogere energieverbruik van het enorme Infinity scherm gecompenseerd wordt door de onder meer de zuinigere 10 nanometer Exynos 9 Octa processor.

Zoals zich laat raden heeft het Always On Display op de Galaxy S8 (Plus) een relatief grote impact op het uithoudingsvermogen van de batterij, omdat de toestellen natuurlijk ook een groter scherm hebben. De S8 zonder plus speelt iets langer video dan de S7, maar op browse-gebied lijken de nieuwe toestellen iets in te boeten – wederom door het grote scherm.

Accuduur Galaxy S7 versus Galaxy S8:

Galaxy S7 Galaxy S8
Muziek afspelen (AOD aan) tot 45 uur tot 44 uur
Muziek afspelen (AOD uit) tot 62 uur tot 67 uur
Video afspelen tot 15 uur tot 16 uur
Bellen tot 22 uur tot 20 uur
Browsen (Wi-Fi) tot 15 uur tot 14 uur
Browsen (3G) tot 11 uur tot 11 uur
Browsen (4G) tot 13 uur tot 12 uur

Accuduur Galaxy S7 Edge versus Galaxy S8 Plus:

Galaxy S7 Edge Galaxy S8 Plus
Muziek afspelen (AOD aan) tot 55 uur tot 50 uur
Muziek afspelen (AOD uit) tot 74 uur tot 78 uur
Video afspelen tot 18 uur tot 18 uur
Bellen tot 27 uur tot 24 uur
Browsen (Wi-Fi) tot 16 uur tot 15 uur
Browsen (3G) tot 12 uur tot 13 uur
Browsen (4G) tot 15 uur tot 15 uur

Voor nu lijken de verschillen tussen de Galaxy S7 en Galaxy S8-generatie dus niet erg groot, al is er vermoedelijk dus geen sprake van een duidelijk verbeterde accuduur. Of dit erg is, laten we in het midden. De Galaxy S7 Edge heeft in ieder geval een dijk van een batterij. Slecht zullen de S8 en S8 Plus het dus zeker niet doen op dit vlak. Hoe goed dit alles in de praktijk uitpakt, weten we pas als we straks zelf de toestellen in de dagelijks leven aan de tand hebben kunnen voelen.

Galaxy S8 of S7 kopen?

Check zelf de beste Galaxy S7 (Edge) aanbiedingen, of check hoe je de nieuwe toestellen het snelst in huis kunt hebben: Galaxy S8 (Plus) kopen (tip: bestel ze nu al bij Samsung zelf).

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Reacties

  1. hansz zegt

    Oké, Samsung zelf hè? Dat is ongeveer hetzelfde als een autofabrikant die het benzineverbruik van zijn eigen model auto op geeft.

Praat mee