Uitgelekte afbeelding toont Samsung DeX en meer on-screen toetsen voor de Galaxy S8

Een aantal abstracte afbeeldingen tonen de verwachte DeX – Desktop Extension – dock voor de Galaxy S8, evenals de vingerscanner en de on-screen toetsen.

samsung-dex-station Uitgelekte afbeelding toont Samsung DeX en meer on-screen toetsen voor de Galaxy S8

De Galaxy S8 in de DeX dock zoals getoond in Samsung’s software

DeX Station + Galaxy S8 = desktop functionaliteit

Een paar dagen geleden vonden wij de handleiding van de Galaxy Tab S3 op Samsung’s servers. Tegelijkertijd doken ook de eerste firmwares voor die nieuwe, nog te onthullen tablet op. En uit deze firmware komt, via AndroidPolice, een aantal interessante afbeeldingen van de Galaxy S8.

Zo zien we een abstracte weergave van het toestel – dezelfde die we eergisteren ook al zagen – die geplaatst is in een dock. Met de tekst DeX. Een dergelijke ‘desktop extension’ dock was eerder al opgedoken in een merknaamregistratie voor de termen DeX en DeX Station, en nu zien we ‘m dus in (abstracte) actie.

De DeX is een dock waarin je straks je Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus kunt zetten, en waarmee je ‘m kunt verbinden met een monitor. Vervolgens kun je je S8 dus gebruiken met een complete desktop interface,  inclusief groot toetsenbord en muis, terwijl je je telefoon oplaadt.

Al met al heeft de DeX Station dus de potentie een uitermate interessant accessoire te zijn voor de Galaxy S8, die weliswaar doet denken aan de Smart Dock van weleer – maar dan met veel verder doorontwikkelde software.

galaxy-s8-on-screen-toetsen Uitgelekte afbeelding toont Samsung DeX en meer on-screen toetsen voor de Galaxy S8

Drukgevoelige on-screen toetsen

Verder zien we nog een keer álle on-screen toetsen van de Galaxy S8, waarbij nog het interessante detail kan worden toegevoegd dat deze waarschijnlijk drukgevoelig zijn. Mogelijk kun je zelfs gewoon de Home knop twee keer ‘indrukken’ om de camera te starten, zoals je gewend bent bij de huidige Galaxy-toestellen.

galaxy-s8-vingerscanner-achter Uitgelekte afbeelding toont Samsung DeX en meer on-screen toetsen voor de Galaxy S8

Vingerscanner

En last but not least zien we – voor de zoveelste keer – dat de vingerscanner aan de achterkant van de Galaxy S8 is geplaatst. En eerlijk is eerlijk: zelfs op de bovenstaande afbeelding ziet het er onhandig uit. Samsung zou op dit toestel vooral inzetten op de irisscanner, waardoor de vingerscanner meer de secundaire authenticatiemethode wordt. Hoe in de praktijk uit gaat pakken is lastig te voorspellen – wij zijn op basis van de geruchten nog niet erg overtuigd, maar des te benieuwder hoe de vork uiteindelijk echt in de steel zit.

Lancering, release

Dit laatste komen we te weten als Samsung de Galaxy S8 en S8 Plus daadwerkelijk lanceert. De kans is groot dat dit eind maart gaat gebeuren, waarna de toestellen snel daarna – begin april – al te koop moeten zijn. Wil jij van ons een mailtje ontvangen zodra de toestellen in Nederland arriveren? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee