Samsung patenteert nu ook uitschuifbare en opvouwbare smartphones

Alsof de reeks aan Samsung patenten die we het afgelopen jaar voorbij zagen komen nog niet genoeg was doen de Koreanen er nu wederom een schepje bovenop.

De laatste patentaanvragen van Samsung laten zien dat het bedrijf niet alleen maar bezig is met het ontwikkelen van opvouwbare smartphones (waarvan we hopelijk een prototype te zien krijgen tijdens de MWC volgende week!) maar de innovatie nog een stapje verder wil duwen door dit concept te combineren met uitschuifbare schermen.

6a0168e68320b0970c01b8d2647408970c-800wi-718x1024 Samsung patenteert nu ook uitschuifbare en opvouwbare smartphones

Het idee erachter is dat gebruikers van de toekomst hun smartphonescherm uit kunnen schuiven en dus ook eventueel kunnen buigen (al weten we nog niet wat daar het praktisch nut van zal zijn) op het moment dat er bijvoorbeeld films worden gekeken of games worden gespeeld.

Een mogelijke toepassing zou kunnen zijn dat men het scherm kan uitschuiven en dan in het midden een stuk om kan buigen zodat er een boekvorm onstaat en er makkelijker artikels of zelfs e-books gelezen kunnen worden op de smartphone.

Maar ja, tot die tijd nog maar even afwachten en wellicht worden we volgende week tijdens de MWC een stukje wijzer over dit soort patenten 😉

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee