Samsung Galaxy Note 8 krijgt codenaam: Baikal

Dat er een Samsung Galaxy Note 8 komt, later dit jaar, is inmiddels vrijwel zeker. Uit China komt de interne codenaam voor het toestel overgewaaid.

galaxy-note-8 Samsung Galaxy Note 8 krijgt codenaam: Baikal

Wie om een of andere reden graag bijhoudt onder welke naam Samsung haar toekomstige toestellen ontwikkelt, kan aan zijn/haar lijstje nu alvast de Galaxy Note 8 toevoegen. Het toestel zou intern de naam Baikal hebben meegekregen. Dit meldt een Chinese Twitteraar die vaak ook via Weibo details van nog niet uitgebrachte Galaxys – en andere telefoons – laat doorschemeren.

Onlangs nog werd definitief duidelijk dat Samsung inderdaad later dit jaar een nieuwe Note gaat uitbrengen, en dat de Note 7 – in tegenstelling tot eerdere geruchten – níet het einde van deze befaamde telefoon-met-stylus-serie betekende. Sterker nog: de eerste geruchten over de specificaties van de Galaxy Note 8 hebben we ook alweer achter de kiezen: mogelijk is dit het toestel waarmee Samsung de sprong naar beeldschermen met een 4K UHD resolutie gaat maken.

De Baikal zal uiteindelijk op de markt verschijnen met de modelcode SM-N950. Tenslotte was de Note 7 de SM-N930, en Zuid-Koreanen houden niet van het getal 4. Wij verwachten dat de Galaxy Note 8 gewoon volgens Samsung’s vertrouwde, jaarlijkse schema uitgebracht gaat worden. Praktisch gezien komt dit dan neer op een onthulling in augustus, en een release later die maand, of begin september.

Wil jij straks direct een bericht van ons ontvangen wanneer de volgende Note in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze email-Note-ificatie (haha, jaja, nou):

Galaxy deal tips

Praat mee