Samsung gaat misschien ‘refurbished’ Galaxy Note 7’s verkopen (maar niet hier)

Zou jij een Galaxy Note 7 kopen met een iets kleinere accu dan in het eerste, brandgevoelig model? Ja? Misschien kan dat straks, mits je bereid bent ‘m uit Vietnam of India te halen.

galaxy-note-7-hands-on-6-wm Samsung gaat misschien 'refurbished' Galaxy Note 7's verkopen (maar niet hier)

Over het Galaxy Note 7-debakel is genoeg schreven. En hoewel Samsung met het compleet van de markt halen van het toestel de enige juiste beslissing nam, zien er heel wat mensen die er stiekem best wel eentje zouden willen hebben. Minus het brandgevaar, uiteraard.

Bronnen in Zuid-Korea melden nu dat er misschien wel degelijk nog een kans komt om een Galaxy Note 7 aan te schaffen, mits je in India of Vietnam woont (wat, als je dit leest, vermoedelijk niet het geval is). Samsung zou in die landen vanaf juni refurbished toestellen willen gaan verkopen, met een nieuwe maar kleinere accu. Met een 3000 of 3200 mAh accu aan boord biedt een dergelijke, opgekalefaterde Note 7 natuurlijk iets minder uithoudingsvermogen dan de oorspronkelijke versie met zijn 3500 mAh.

Of een dergelijke Note 7-revamp daadwerkelijk interessant is, zal uiteindelijk afhangen van het nog niet bekende prijskaartje, en – laten we wel weten – de wijzigingen in het design, die naar verluid nodig waren om alles weer netjes in elkaar te schroeen met een kleinere accu. Het feit dat Samsung het toestel wil gaan verkopen in India en Vietnam zou suggereren dat ze er niet meer de hoofdprijs voor vraagt – al is dat speculatie.

Praat mee