Samsung registreert mogelijk Bixby logo in de EU voor de AI assistent van de Galaxy S8

Een van de belangrijkste features van de aankomende Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus is de kunstmatig intelligente softwareassistent. Mogelijk zien we nu het logo hiervan, passend bij de naam Bixby.

samsung-bixby-logo Samsung registreert mogelijk Bixby logo in de EU voor de AI assistent van de Galaxy S8

Bij de European Union Intellectual Property Office heeft Samsung een aanvraag ingediend voor registratie van het hierboven getoonde beeldmerk. Te zien is een teken dat gelijkenissen heeft met zowel een ‘B’ als een ‘8’. En hoewel het laatste logisch zou zijn – Galaxy S8, enzo – past vooral ‘B’ goed bij de verwachte naam van Samsung’s AI assistent Bixby.

Dit laatste blijkt vooral uit het feit dat de omschrijving in de aanvraag van dit logo (PDF) nagenoeg exact dezelfde is als de omschrijving bij de aanvraag voor de merknaam Bixby, die Samsung afgelopen herfst indiende.

In deze omschrijving komen we een aantal veelzeggende passages tegen:

  • ‘Smartphones; mobile telephones; portable computers; tablet computers; interactive computer software enabling exchange of information; software for searching and retrieving information across a computer network’
  • ‘voice recognisers; voice processing systems; voice recognition software.’

Al met al zijn dit goede redenen om aan te nemen dat de vandaag gepubliceerde logo op zijn minst te maken heeft met de nieuwe slimme assistent van de Galaxy S8 en S8 Plus, en mogelijk dus gewoon inderdaad hét logo is van Bixby. De kans is natuurlijk groot dat het uiteindelijke logo kleurrijker is, en dat we hier alleen een wat abstracte, zwartwitte versie afgebeeld zien.

De verwachting is dat Samsung eind maart een 5,7 inch Galaxy S8 lanceert, die vergezeld wordt van een 6,2 inch Galaxy S8 Plus – beide met een scherm dat een groot deel van de voorkant van de toestellen in beslag neemt. Hoewel de Home knop daarvoor het veld moet ruimen, tonen recente renders van de toestellen een nieuwe, extra knop die aan de zijkant onder de volumetoetsen zit. Met deze knop zou het mogelijk zijn Bixby direct te starten.

Wil jij een berichtje van ons ontvangen wanneer de Galaxy S8 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze emailnotificatie:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee