Nieuwe Gear VR controller drinkt koffie bij de FCC

Het gonst van geruchten over een nieuwe Gear VR controller, die tevens een nieuwe model van de VR headset – speciaal voor de Galaxy S8 – moet begeleiden. En waarempel: de nieuwe controller duikt op bij  de Amerikaanse FCC.

gear-vr-controller-fcc-1024x291 Nieuwe Gear VR controller drinkt koffie bij de FCC

Bij de Amerikaanse FCC duikt een Samsung apparaatje op met de modelcode ET-YO324. Uit de documentatie blijkt dat het hier gaat om een eenhandige controller voor de Gear VR.

Hoewel de echte foto’s niet gepubliceerd zijn – geheimhouding enzo –  valt uit een schematische afbeelding van de controller op te maken dat deze in één handpalm past, met een breder gedeelt bovenop – waarschijnlijk voor knoppen.

gear-vr-controller-fcc-name Nieuwe Gear VR controller drinkt koffie bij de FCC

De nieuwe Gear VR zelf – met modelcode SM-R324, aldus Roland Quandt en normale logica – is grotendeels gelijk aan de SM-R323, de huidige zwarte versie van het apparaat. Het enige verschil: een andere frontcover, en vermoedelijk ook andere houders, zodat de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus er goed in passen.

Galaxy deal tips

Praat mee