Meer geruchten over de accucapaciteit van de Galaxy S8 en S8 Plus

Veel is al bekend over de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus – maar nog meer in feite niet. Vooral over de capaciteit van de accu’s van de toestellen bestaat allerminst duidelijkheid.

samsung-galaxy-s8-en-s8-plus-render-4-1024x580 Meer geruchten over de accucapaciteit van de Galaxy S8 en S8 Plus

Opgedoken computerrenders van de Galaxy S8 (Plus)

Recent nog circuleerden geruchten dat de batterij in de Galaxy S8 een capaciteit van 3000 mAh zou hebben – later ingehaald door het getal 3250. Nieuwe berichten uit Zuid-Korea hebben nu toch weer over een S8 en S8 Plus met respectievelijk 3000 en 3500 mAh capaciteit. Ter vergelijking: de S7 heeft 3000, de S7 Edge 3600 mAh.

Toch kunnen we er vanuit gaan dat de Galaxy S8  (Plus) het op het gebied van accuduur beter zal doen dan de S7-modellen. De processor is voor het eerste van de 10 nanometer generatie, en naar verwachting tot 40% zuiniger dan de chip in de Galaxy S7.

Tel daarbij op dat Samsung vermoedelijk wederom haar AMOLED technologie geoptimaliseerd heeft – zonder de sprong naar een hogere resolutie te maken – én dat het flashgeheugen ook zuinig wordt, en de kans is aanzienlijk dat de S8 en S8 Plus langer doen met een acculading van de S7 en S7 Edge.

Natuurlijk is dit alles een papieren voorspelling gebaseerd op geruchten. Hoe dit alles in de echte wereld uitpakt, weten we pas als Samsung de toestellen daadwerkelijk lanceert – eind maart. Als jij ook een herinnering van ons wilt ontvangen als de Galaxy S8 in Nederland arriveert, is het geen gek idee je in te schrijven voor onze emailnotificatie:

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee