Lijst met specificaties Galaxy S8 Plus duikt op, evenals lanceerdatum beide S8 modellen

Een opgedoken lijst toont alle relevante technische specificaties van de Galaxy S8 Plus, en geen enkele verrassing.  Tevens lijkt de releasedatum van beide Galaxy S8 modellen bevestigd.

galaxy-s8-plus-specs-1024x704 Lijst met specificaties Galaxy S8 Plus duikt op, evenals lanceerdatum beide S8 modellen

De luis in de pels van de mobiele-telefoon-industrie Evan Blass heeft via Twitter een afbeelding de wereld in gestuurd, met daarop nagenoeg alle relevant specificaties van de Galaxy S8 Plus. Geen enkele daarvan is ook maar enigeszins verrassend, maar het schept toch een mooi overzicht uit een doorgaans goed geïnformeerde bron.

Aldus zien we dat de Galaxy S8 Plus een 6,2 inch AMOLED scherm heeft met een Quad HD ‘Plus’ resolutie heeft. Dat wil zeggen: 2560 x 1440 pixels voor het hoofdgedeelte van het display, plus een stukje voor de on-screen bedieningsknoppen. Overigens is de schermdiagonaal in de praktijk 6,1 inch, omdat de hoeken behoorlijk afgerond zijn.

Op cameragebied heeft de Galaxy S8 (Plus) een 12 megapixel dual pixel camera aan de achterkant – dezelfde als de Galaxy S7, met – zo vermoeden wij – voornamelijk wat softwareoptimalisaties. De frontcamera heeft een 8 megapixel resolutie, wat in feite niet zo hoog is. Vergelijk: de Galaxy A5 (2017) heeft een 16 megapixel frontcam. Hopelijk zorgen een grote lensopening, autofocus, en een goede sensor toch voor mooie selfies.

Hoewel de processor niet bij naam genoemd wordt – de nieuwe Exynos 9 Octa, dus – maar wel zien we bevestigd dat het toestel 4 GB werkgeheugen heeft, en standaard 64 GB interne opslag. Uiteraard is er een slot voor een microSD kaart, een irisscanner, en de mogelijkheid om ‘m draadloos op te laden. Net als op de Galaxy Tab S3, zal het geluid geoptimaliseerd zijn door AKG – niet toevallig onderdeel van Harman.

Wie zich nog verbaast over het feit dat de Galaxy S8 en S8 Plus een behuizing zullen hebben met IP68 certificatie – waterbestendig, stofdicht – heeft de laatste maanden onder een steen gebivakkeerd.

Galaxy S8 (Plus) releasedatum

Hoewel we onlangs nog informatie voorbij zagen komen dat Samsung de Galaxy S8 (Plus) in de eerste week van april zou gaan lanceren, komt vanuit Zuid-Korea nu toch weer een andere datum. Vanaf 21 april zouden beide S8 modellen wereldwijd in de verkoop gaan, aldus ETNews (via). Opnieuw wordt bevestigd dat de onthulling op 29 maart in New York zal plaatsvinden.

Wil jij door ons op de hoogte gehouden worden wanneer de Galaxy S8 (Plus) in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee