Afbeelding Galaxy Tab S3 duikt op, laat S Pen stylus zien

Iets minder dan twee weken resteren nog tot de lancering van de Galaxy Tab S3. Het is dus mooi op tijd dat de eerste afbeelding van Samsung’s nieuwe high end tablet uitlekt – inclusief S Pen stylus.

galaxy-tab-s3-with-s-pen Afbeelding Galaxy Tab S3 duikt op, laat S Pen stylus zien

Vanuit het land onze Oosterburen komt de eerste, echte afbeelding van de nieuwe Galaxy Tab S3, en twee dingen vallen op. Als eerste is er natuurlijk de S Pen stylus, waarvan al bekend was dat deze in ieder geval als optionele uitvoering leverbaar zal zijn.

Toch is het tweede opvallend punt er juist eentje van onopvallendheid. De bezel zijn niet wat dunner geworden, en zelfs nieuwe snufjes als een irisscanner lijken te schitteren door afwezigheid. Natuurlijk, aan het concept ‘tablet’ valt niet zo gek veel te sleutelen, maar de vernieuwingen aan de Tab S3 lijken zicht écht alleen onder de motorkap af te spelen.

Zoals wij enige tijd terug al ontdekten, krijgt de Galaxy Tab S3 technisch gezien natuurlijk wel een aardige boost ten opzichte van de Tab S2. Op het lijstje met specificaties vinden we onder meer Qualcomm’s Snapdragon 820 processor, en 4 GB RAM – vermoedelijk van een sneller type. De opslagcapaciteit lijkt met 32 GB onveranderd, al gaan we er vanuit dat het nu tenminste om Samsung’s snellere UFS geheugen gaat.

Voor zover nu bekend, zal de Tab S3 alleen nog maar in een versie met 9,7 inch AMOLED scherm uitgebracht worden. Van een compacter model ontbreekt tot nu toe ieder spoor. Net als bij de Tab S2, heeft ook de Tab S3 een display met een beeldverhouding van 4:3 en 2048 x 1536 pixels.

Wie graag foto’s maakt met een tablet vindt op de Galaxy Tab S3 in ieder geval een 12 megapixel sensor aan de achterzijde. Voor selfies, of beter: videobellen, is er aan de voorkant een bescheidener 4,7 megapixel camera aan boord.

De Galaxy Tab S3 zal op 26 februari officieel onthuld worden, waarna hij met een beetje geluk in de loop van maart in de winkels komt te liggen. De tablet zal in eerste instantie verkrijgbaar zijn in een zwarte en een zilverkleurige uitvoering, met een nog onbekend prijskaartje.

Galaxy deal tips

Praat mee