Galaxy S6 krijgt update met januari security patch (update 2-2: Edge)

Vorige week schreven we al dat hij er spoedig aankomt, en nu is het dan ook zover. Na een wat langere periode zonder security patches, krijgt de Galaxy S6 er vanaf nu weer eentje: die van de maand januariUpdate 2 februari: zoals verwacht, is er nu ook dezelfde update voor de S6 Edge.

samsung-galaxy-s6-firmware-update Galaxy S6 krijgt update met januari security patch (update 2-2: Edge)

Op het moment van schrijven is de ruim 330 MB grote update, met firmwareversie XXU5DQAG, beschikbaar op de unbranded Galaxy S6 en S6 Edge. De update is de eerste security patch voor het toestel sinds oktober. Samsung schiet weliswaar al behoorlijk op met de Nougat update voor de S6, maar kennelijk is deze nog te ver weg om tot die tijd helemaal geen kleine security patches aan te bieden.

In ieder geval brengt de update van vandaag dus de januari patch, met daarin aanwezig 67 fixes die Google voor het besturingssysteem uitbracht, en 28 verbeteringen die Samsung voor haar eigen toevoegingen nodig achtte.

Zoals gezegd: inmiddels is de update beschikbaar voor de unbranded Galaxy S6 én Galaxy S6 Edge. Hopelijk volgen ook de branded toestelversies een beetje vlot. De Galaxy S6 Edge Plus kreeg deze security patch vorige week al.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Vincent zegt

  Hier word aan gegeven dat dit januari patch is voor de s6 zit daar dan ook de nougat bij ?

  Want zo als ik begrijp zit de januari patch toch bij de nougat in ?

  • Michel zegt

   Nee, deze update bevat alleen de security patch, maar nog geen update naar Android 7.0 Nougat. Het toestel blijft nu dus gewoon op Android 6.0.1 Marshmallow. Patches en Android updates bestaan gewoon los van elkaar.

   • Vincent zegt

    Dankje wel marcel voor de info

    Ik heb inmiddels de update gehad en heb nu de januari security patch ontvangen en geinstaleerd

    Ik heb het idee dat alles kwa internet enzo wat sneller en soepeler is geworden

    Nu dan nog wachten op de nougat 7.0 of de 7.1 🙂

 2. Margo Kirchner zegt

  Kan deze patch er ook de mogelijk oorzaak van zijn dat mijn vingerafdruk en pincode niet meer word herkend waardoor ik geen toegang meer heb tot mijn toestel?

Praat mee